Hidilyn Diaz og Filippinene topper de 7 beste filippinske sportsøyeblikkene i 2022

MANILA, Filippinene — Filippinsk idrett hadde nok et vellykket år i 2022 da filippinske idrettsutøvere fortsatte å skinne på den internasjonale scenen og nå høyere høyder med sine vinnerøyeblikk og rekordstore bragder.

Etter et bannerår i 2021, hvor Hidilyn Diaz vant landets første gullmedalje ved OL, har filippinske idrettsutøvere fortsatt å trives internasjonalt og har fortsatt å bringe stolthet og ære til landet.

Inquirer Sports har listet de 7 beste filippinerne, som leverte de beste filippinske sportsøyeblikkene i 2022.

7. Sterkt comeback for Carlo Paalam

Carlo Paalam med sin gullmedalje ved ASBC Asian Men's and Women's Elite Boxing Championships.  –CARLO PAALAM FACEBOOK

Carlo Paalam med sin gullmedalje ved ASBC Asian Men’s and Women’s Elite Boxing Championships. –CARLO PAALAM FACEBOOK

Det kan ha vært et tøft år for filippinsk boksing med Nonito Donaire Jr, Mark Magsayo, Jerwin Ancajas og John Riel Casimero som mistet titlene og Manny Pacquiao hengte opp hanskene under sitt presidentvalg.

Men Carlo Paalam fortsatte sin oppgang til stjernestatus mens han tok med seg en gullmedalje hjem i bantamvektdivisjonen til ASBC Asian Elite Boksemesterskap for menn og kvinner.

Den 24 år gamle filippinske bokseren opprørte toppseedet Makhmud Sabyrkhan fra Kasakhstan i finalen ved delt avgjørelse, 4-1, for å toppe divisjonen.

Paalam har ikke vist noen tegn til å senke farten, selv etter å ha vunnet en historisk sølvmedalje i fluevektbokseventet for menn under sommer-OL 2020 i Tokyo.

Den unge olympieren gikk glipp av de 31. Sørøst-asiatiske lekene i Hanoi, Vietnam, men har gjort et rungende comeback på den asiatiske scenen.

Suksessen til Takalag, Bukidnon, har vist at fremtiden til filippinsk boksing er lys til tross for at han var en av sportens få sølvfargere i 2022.

6. Warrior Women: Junna Tsukii, Meggie Ochoa, Kimberly Anne Custodio

Junna Tsukii viser frem gullmedaljen hun vant på verdenslekene.  —JUNI NAVARRA

Junna Tsukii viser frem gullmedaljen hun vant på verdenslekene. —JUNI NAVARRA

Det har vært ganske et år for Junna Tsukii, Meggie Ochoa og andre filippinske kvinnelige kampsportutøvere.

Etter å ha gått glipp av OL i fjor og tok til takke med sølv ved de asiatiske mesterskapene i Almaty, Kasakhstan, har Tsukii lovet å komme sterkere tilbake i 2022.

Den filippinsk-japanske Karateka har holdt løftet som hun vant gullmedaljen i kumite under 50 kg for kvinner ved verdenslekene 2022 i Birmingham, Alabama, i juli.

Tsukii tok også en bronsemedalje i lagkumite på SEA Games i Hanoi i mai i fjor.

Meggie Ochoa og Kimberly Anne Custodio med PSC-kommissær Bong Coo.  – CFP-FOTO

Meggie Ochoa og Kimberly Anne Custodio med PSC-kommissær Bong Coo. – CFP-FOTO

Ochoa benyttet også muligheten for det filippinske jiu-jitsu-laget da hun ledet kvinnen voksen -48 kg kategori ved JJIF verdensmesterskap i 2022 i De forente arabiske emirater i november i fjor.

Lagkameraten hans, Kimberly Anne Custodio vant også gull i kategorien -45 kg for kvinner.

Ochoa vant også en gullmedalje på SEA Games med Annie Ramirez, som toppet vektklassen sin og vant nok en gullmedalje i mai i fjor.

5. Ingen verdenstittel, ikke noe problem for Caloy Yulo

Carlos Yulo sølvhopp ved verdensmesterskapet i turn

Filippinske Carlos Edriel Yulo feirer på pallen med sin sølvmedalje etter å ha konkurrert i volumfinalen for menn ved verdensmesterskapet i gymnastikk i Liverpool, Nord-England, 6. november 2022. (Foto: Ben Stansall / AFP)

Carlos Yulo ble detronisert i verdensmesterskapet, men han hadde fortsatt sine vinnerøyeblikk i 2022.

Yulo ble nektet i sitt forsøk på å beholde verdenstittelen etter ta til takke med sølvmedalje i volten og bronsemedalje i parallellstavene ved det 51. verdensmesterskapet i kunstnerisk gymnastikk i FIG i november i Liverpool, Storbritannia.

Den 22 år gamle gymnasten dominerte den asiatiske scenen etter å ha vunnet tre gullmedaljer på 9. asiatiske seniormesterskap i kunstnerisk gymnastikk i Doha, Qatar, i juni i fjor.

Yulo, som ser på et nytt løp under OL i Paris, ledet også gulvøvelsen ved det 55. japanske seniormesterskapet i august i fjor.

4 fot 11in vidunderbarnet hadde nok et mesterlig opphold på SEA Games etter å ha vunnet fem gull og to sølv å overgå sine to gull- og fem sølvmedaljer ved toårskonkurransen for tre år siden i Manila.

4. Historisk år for Alex Eala

Alexandra Eala fra Filippinene feirer med mesterskapspokalen etter å ha beseiret Lucie Havlickova fra Tsjekkia i deres juniorfinale for kvinner på dag tretten av US Open 2022 på USTA Billie Jean King National Tennis Center 10. september 2022 i Flushing-avdelingen. fra New Yorks Queens Ward.

Alexandra Eala fra Filippinene feirer med 2022 US Open Women’s Championship-trofeet. Sarah Stier/Getty Images/AFP

17 år gamle Alex Eala fortsatte å nå større høyder og vise modenhet utover årene etter et travelt 2022.

Å ta med seg inn i turneringer på den profesjonelle kretsen tok den unge nettmannens spill til neste nivå ved å bli første filippiner som vant en Grand Slam i singleregjerte over US Open juniortittel i september i fjor.

Hans tittelløp i US Open førte Eala til karrierens beste verdensrangering som nr. 214 i det andre mesterskapet på den profesjonelle kretsen ved første stopp på W25 Chiang Rai i april i fjor.

Selv om hennes tredje International Tennis Federation (ITF)-tittel har vært unnvikende i flere turneringer, har hennes deltakelse definitivt lønnet seg ettersom hun fortsetter å skrape overflaten av potensialet sitt.

Akademistipendvinner Rafael Nadal, datter av tidligere landslagsmedlem Rizza Maniego, gjorde også en overbevisende debut på SEA Games med tre bronsemedaljer single, mixed double og lagarrangementer i Hanoi, Vietnam i mai.

Eala har ingen planer om å senke farten når hun får sin profesjonelle Grand Slam-debut på Australian Open 2023.

3. EJ Obiena

Det hadde vært et berg-og-dal-baneår for EJ Obiena, men det stoppet ham ikke fra å ta et sprang i troen i 2022.

Til tross for en stygg brudd med det filippinske friidretts- og friidrettsforbundet som siden har blitt løst, hadde Obiena fortsatt et fruktbart år, og vant den ene gullmedaljen etter den andre.

Den 27 år gamle stavhopperen har vunnet totalt 17 medaljer inkludert 12 gull inkludert hans sjeldne seier over verdens nr. 1 Mondo Duplantis i Diamond League i Brussel, to sølv- og tre bronsemedaljer.

Men Obienas største prestasjon var hans bronse medalje ved friidretts-VM i Oregon, USA, i juli i fjor.

6 fot-2-atleten tilbakestilte den asiatiske rekorden til 5,94 meter og ble kontinentets første stavhopper som gikk inn på verdensmesterskapspallen.

Obiena har også nådd sitt beste Verdensrangering på nr. 3.

Han forsvarte også sitt SEA Games Crown med et rekordhopp i Hanoi, Vietnam i mai i fjor.

2. Filippinens år

Filippinene etter å ha opprørt Vietnam i 2022 AFF Women's Championship.

Filippinene etter å ha opprørt Vietnam i AFF Women’s Championship 2022. -PFF-FOTO

2022 har vært filippinernes år.

Det filippinske kvinnefotballlaget startet sitt historiske år, bestille landets første opptreden i FIFA verdensmesterskap noensinne dramatisk.

Filippinene sikret seg en billett til 2023 FIFA verdensmesterskap for kvinner i Australia og New Zealand etter å ha nådd semifinalene i AFC Asian Cup for kvinner med en dramatisk 4-3 straffeseier på mål mot kinesiske Taipei i kvartfinalen i januar i Pune i januar. India.

Laget som ble trent av Alen Stajcic ble etterlatt sultne etter kvalifiseringen da de landet på sin første pall på SEA Games etter 37 år, vant bronsemedaljen med en 2-1 seier over Myanmar i mai i Vietnam.

Filippinene ble også dronninger av regionen etter å ha styrt 2022 AFF kvinners mesterskap med en 3-0 seier over Thailand i finalen foran 8000 fans på Rizal Memorial Stadium i juli i fjor.

Enten de skal sikre seg plass i FIFA verdensmesterskap, vinne en historisk bronsemedalje på SEA Games eller lede en stor turnering, har kvinnelandslaget i fotball fortsatt å utmerke seg. forberede seg til verdensmesterskapet i 2023 med flere treningsleirer og vennskapskamper i utlandet.

Filippinene vil gjøre sin historiske FIFA verdensmesterskapsdebut i gruppe A med New Zealand, Norge og Sveits fra juli 2023.

1. Hidilyn Diaz: fra olympisk gullvinner til verdensmester

Hidilyn Diaz vinner alle gullmedaljene i 55 kg-kategorien for kvinner i verdensmesterskapet i vektløfting.

Hidilyn Diaz vinner alle gullmedaljene i 55 kg-kategorien for kvinner i verdensmesterskapet i vektløfting. –HIDILYN DIAZ INSTAGRAM

Den beste filippinske idrettsutøveren i 2022 var Hidilyn Diaz da hun fortsatte å legge til gullmedaljer til samlingen sin et år etter å ha vunnet en historisk olympisk gullmedalje i Tokyo.

Diaz startet året i forsvare sin trone på SEA Games mai sist.

Den 31 år gamle løfteren løftet totalt 206 kg – 92 kg i snatch og 114 kg i ren og rykk – for å sikre sin andre SEA Games-gullmedalje på rad etter å ha vunnet det samme arrangementet på utgaven 2019 i Manila.

Diaz la til slutt verdensmesterskapet i vektløfting til troférommet sitt etter å ha vunnet tre gullmedaljer i Bogota, Colombia.

Hidilyn Diaz på 2022 Weightlifting Worlds

VERDENSMEISTER 👑Hidilyn Diaz dominerer SNATCH (93 kg), CLEAN & JERK (114 kg) og TOTAL (207 kg) i kvinnenes 55 kg divisjon, og vinner alle tre gullmedaljene i verdensmesterskapet i vektløfting! 📹: Det internasjonale vektløfterforbundet

Postet av Spør Sports onsdag 7. desember 2022

Hun oppnådde et totalløft på 207 kg for å vinne Rosalba Morales fra Colombia og Ana Gabriela Lopez fra Mexico da hun til slutt vant den manglende brikken i samlingen av gullmedaljer.

Mer enn hennes atletiske suksess giftet Diaz seg også hans trener og mangeårige partner Julius Naranjo i Baguio i juli i fjor — nøyaktig ett år etter hans historiske gullmedaljeløft ved OL i Tokyo.

Den 7. august gikk Diaz til Instagram for å avsløre at de har utsatt bryllupsreisen for å forberede seg til en løpetur på et OL-sted i Paris 2024 som vil være hennes «endelige løft».

Les mer

Ikke gå glipp av siste nytt og informasjon.

Å abonnere på MER SØKER for å få tilgang til The Philippine Daily Inquirer og over 70 titler, dele opptil 5 gadgets, lytte til nyheter, laste ned så tidlig som kl. 04.00 og dele artikler på sosiale medier. Ring 896 6000.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *