Historien gjentar seg på det kanadiske alpinlaget for menn | NanaimoNewsNÅ

I alderen 25 til 28, Crawford fra Toronto, Cameron Alexander fra Nord-Vancouver, BC, Seger og Broderick Thompson fra Whistler, BC, og Jeff Read fra Calgary bruker hverandre som pekepinner for å jakte på personlige rekorder som flytter dem opp på rangeringene og i medaljer.

«Jeg tror virkelig det kommer fra en gruppe gutter som alle er veldig gode venner utenfor bakken, men som også er ekstremt konkurransedyktige med hverandre,» forklarte Crawford. «Vi har det ikke så ofte der vi lar det komme mellom oss, men jeg tror nå det er på et veldig sunt sted hvor vi alle mater hverandre.»

Utforsesongen for menn 2022-23 starter fredag ​​i Lake Louise, Alta., etterfulgt av super-G-løp lørdag og søndag på det eneste kanadiske stoppestedet på verdenscupbanen i alpint løp.

Den forsvarende verdenscupmesteren Marco Odermatt fra Sveits la den raskeste tiden på torsdagens siste treningsøkt. Crawford ble nummer tre.

To ganger verdensmester Erik Guay ledet den kanadiske Cowboys-æraen fra 2002 til 2020 da verdensmesterne i utfor John Kucera, Manuel Osborne-Paradis, Jan Hudec og Dustin Cook alle nådde pallplasser til forskjellige tider.

Steve Podborski, den første nordamerikaneren som vant verdensmesterskapet i utfor for menn i 1982, og Jeff Reads far Ken, den første kanadieren som vant en utfor for menn i 1975, drev suksessen Crazy Canucks.

Kucera trener Canadas nåværende generasjon downhillere og ser paralleller med hans generasjon.

«Hvor er den virkelige parallellen, det er et band, ikke sant?» sa Kucera. «Det er ikke bare ett individ. Det er ikke bare én eller to karer som kommer inn. Når du begynner å se fem eller seks av dem slå konsekvent, kommer det til å bli veldig kult.

«Vi var fem eller seks personer fra forskjellige deler av landet. Vi var i forskjellige aldre. Vi brakte alle noe til bordet som var komplementært til noen andre. Disse gutta nå, de er forskjellige på det nivået fordi de stort sett alle vokste opp sammen. De er virkelig veldig tettsveisede. De er nesten som en gjeng brødre, på en måte.

Seger og Crawford endte på fjerdeplass i henholdsvis super-G og alpint kombinert ved verdensmesterskapet i 2021 i Cortina, Italia, var en indikator på nye talenter.

Crawford fulgte sin OL-bronse i alpint kombinert i februar med et super-G-sølv i verdenscupen måneden etter i Kvitfjell, Norge. Han ble også nummer fire i utfor og sjette i super-G i Beijing.

«Jeg personlig fant en ganske god konsistens med det jeg gjorde,» sa Crawford. «Resten av laget var litt mindre konsekvente, og det tar ikke bort fra det faktum at de alle kjørte på nøyaktig samme nivå eller over meg med tanke på deres faktiske evner.

«Når vi nærmer oss sesongen, virker det som om alles hode er på rett plass. Vi gjorde en god jobb, og jeg ville ikke bli overrasket om alle de andre gutta var der med meg og kjempet dag ut og dag inn og ikke bare hadde rare resultater.

Alexander, som ikke skal kjøre på Lake Louise, vant en utfor for menn på Kvitfjell etter å ha tapt nesten to sesonger på grunn av en kneskade. Han skrev nylig i et Instagram-innlegg at han skadet kneet mens han trente på tørt land på slutten av forrige sesong.

Thompson endte på tredjeplass i en super-G i Beaver Creek, Colo., for et år siden for sin første verdenscupmedalje.

«Den pallen i fjor ga meg selvtillit, og jeg tror det ga lagkameratene mine selvtillit også,» sa Thompson. «Hvis vi alle går så hardt vi kan, er en av oss garantert på pallen.»

Read scoret sin første topp 10 i utfor i Kvitfjell. Seger ble nummer fire etter olympisk alpint kombinert utfor.

«Jeg tror hele laget vårt begynner å vise toppfarten som er konkurransedyktig, og jeg er ikke i tvil om at det vil være flere pallplasseringer blant dette mannskapet i fremtiden,» sa Read.

«Vi er nå på et punkt hvor vi har nok tid på alle sporene og vi er ikke nybegynnere. Vi har erfaringen, vi vet hvor vi skal presse for å være raske.

Crazy Canucks-kallenavnet kom fra en europeisk journalist, mens den kanadiske Cowboys-etiketten var et markedsføringsinitiativ fra Alpine Canada.

Nordmennene er kjent som de «angripende vikingene» på kretsen.

Denne utgaven av det kanadiske utforlaget for menn har ennå ikke etablert sin uoffisielle tittel.

«Det må komme organisk,» sa Read. «Det er ikke noe du egentlig kan finne på og påtvinge andre. Jeg er sikker på at det kommer når vi alle presser oss til toppen.

Denne rapporten fra The Canadian Press ble først publisert 24. november 2022.

Donna Spencer, The Canadian Press

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *