«Hjernevasket» Arsene Wenger «kommer med de dummeste påstandene» under VM, sier norgessjef

Arsène Wenger under VM-trekningen 2022 Kreditt: Alamy

Arsene Wenger har kommet med dumme kommentarer siden han ble FIFAs sjef for global fotballutvikling i 2019, og den norske manageren Stale Solbakken mener den «smarteste mannen i live» har blitt «hjernevasket».

Wenger fikk kallenavnet The Professor mens han var manager for Arsenal og ble ansett som en av fotballens store tenkere.

Men Solbakken mener han nå «kommer med de dummeste uttalelsene» i rollen som verdens styrende organ.

Snakker til den norske kanalen tv 2Solbakken sa: «Det er spennende å se at den smarteste mannen i verden, Arsene Wenger, som har blitt beundret opp gjennom årene, på en eller annen måte har blitt hjernevasket og nå kommer med de dummeste påstandene.

«Det er skummelt med alle menneskene vi har sett opp til i fotball i årevis.

«Det er en polarisering på gang akkurat nå, og jeg er redd det blir verre.»

Wenger er (Hvor var) til fordel for et verdensmesterskap annethvert år, som han har blitt kritisert for, og har også angrepet Tyskland og Danmark i gruppespillet til verdensmesterskapet, som tidligere hadde uttalt seg om menneskerettighetsspørsmål i Qatar,

«Du vet at når du går til et verdenscup vet du at du ikke kan tape den første kampen» sa Wenger. «Lag som har erfaring med å spille i turneringer som Frankrike og England spilte bra i den første kampen.»

«Lag som var mentalt klare, med en tankegang for å fokusere på konkurranse, ikke politiske protester.»

Danmark endte nederst i gruppe D med bare ett mål, og Tyskland klarte ikke å gå videre til knockout-fasen etter å ha lidd et sjokk 2-1-tap for Japan.

Norge, som ikke klarte å kvalifisere seg til VM, var blant de mest frittalende nasjonene mot turneringen i Qatar.

Solbakken har tidligere hevdet at fotballen ikke har gjort nok for å forhindre at turneringen finner sted i Qatar på grunn av dødsfall av migrantarbeidere og bekymringer om menneskerettigheter.

De norske spillerne hadde også på seg protest-T-skjorter foran en av deres kvalifiseringskamper tidligere i år.

LES MER: Fransk ubåt fullfører satt når hvert lagnummer scorer VM-mål i Qatar

Artikkelen «Hjernevasket» Arsene Wenger «kommer med de dummeste påstandene» under VM, sier norgessjef dukket opp først på Football365.com.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *