Hun lagde eggerøre med giftig sopp. «Hun trodde de var høner»

Tiktokerka, som for tiden følges av flere hundre tusen brukere, tok seerne med på en reise gjennom skogen. Hun ville tilberede eggerøre med kantarellsopp. Det ser ut til å finne en funksjon soppberømt for sin ekstraordinære smak, vil ikke være vanskelig.

Noen få eksemplarer var gjemt i mosen. Tiktokerjenta satte seg på huk, plukket opp et bær fra en plastboks og dro hjem. Hun delte deretter en eggerøreoppskrift med nettbrukere. Hun avsluttet oppholdet på kjøkkenet med å spise retten. Hun elsket den «perfekte» smaken. På slutten advarte hun alle: «Kære, men grunnregelen: hvis du er i tvil? Ikke plukk sopp.»

Nasjonale skoger: Det er ikke en kylling

Etter en uke ble videoen lagt merke til av statsskogsansatte. «Tiktoker gikk til skog til kantarellene som eggerøren skulle lages på» – beskrev skogbrukerne. De påpekte imidlertid at soppene som presenteres i filmen er… ikke kantareller.

«For øyeblikket har videoen mer enn en million visninger. Mange kommentatorer (noe som gjør oss veldig glade!) har imidlertid trukket oppmerksomheten til den giftige soppen. (…) Dessverre, på i stedet for kantareller , han samlet giftige rever» Vi leser.

Skogfolk, som siterer nyhetsrapporter, la til at tiktokerka ikke dro til sykehuset, men at på det tidspunktet (mer enn en uke hadde gått siden den populære videoen), hadde eggerøre sannsynligvis «blitt fordøyd».

Mer tekst under videoen.

Vi ønsker deg god helse og til neste soppplukking anbefaler vi at du tar med deg et soppatlas. Lavfrukter inneholder arbitol, som kan (avhengig av forbrukerens disposisjon) forårsake plagsomt fordøyelsesbesvær» – forklarte ekspertene.

Skogbrukerne presenterte forresten begge soppene i grafikken – den uspiselige appelsinreven, som kan forårsake helseproblemer, og kantarellen (en populær kantarell). Begge soppene er farge, så vel som flekker eller størrelse.

Kilder: Lasy Państwowe, TikTok

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *