Husdemokratene vil at Musk skal trekke støtten til antisemittiske innlegg

På grunn av en skrivefeil har en nederlandsk nettadministrator, Johannes Zuurbier, mottatt mer enn 100 000 e-poster beregnet på den amerikanske hæren siden januar. Det er hva Financial Times. Zuurbier administrerer det maliske domenet, som ender på .ml (som .nl i Nederland) – og som er ganske likt .mil, det amerikanske militærets domene. Så snart folk glemmer «i», mottar han e-postene. Noen ganger med svært sensitivt innhold: selvangivelser, passord eller reiseplaner for senioroffiserer.

Zuurbier tok opp problemet for et tiår siden og sendte et nytt brev til USA denne måneden. «Risikoen er reell og USAs motstandere kan dra nytte av den,» skriver han. Zuurbier og hans selskap Mali Dili vil overføre administrasjonen av .ml-domenet til regjeringen i Mali, som har nære bånd med Russland, på mandag.

Før Zuurbier overtok Mali-domenenavnet i 2013, administrerte han allerede domenene til Den sentralafrikanske republikk, Gabon, Ekvatorial-Guinea og New Zealand-øygruppen Tokelau. I Mali oppdaget han plutselig mange forespørsler om domener som army.ml og Navy.ml, domener som ikke fantes. Zuurbier mistenkte at de var e-poster. Da han installerte et system for å avskjære disse meldingene, ble han raskt overveldet og han demonterte systemet.

Les også: Zuurbier kjøpte en radiofrekvens for «Financial News Radio» tidligere i år i den første frekvensauksjonen på 20 år. Det er ikke klart nøyaktig hva han vil med denne kanalen.

Så snart Zuurbier skjønte hva som skjedde, konsulterte han en advokat og gjorde flere forsøk på å varsle amerikanske myndigheter. Han ble så nervøs at han til og med ga kona en kopi av det juridiske varselet: «Bare for sikkerhets skyld, hvis de svarte helikoptrene plutselig dukker opp i hagen min».

Ifølge en talsperson for Pentagon blir e-poster sendt til et annet domene enn .mil automatisk blokkert. Soldater må derfor først klikke på en melding som inviterer dem til å bekrefte avsenderen. Tilsynelatende er det ikke nok i mange tilfeller, selv om flertallet av e-postene er spam, sier Zuurbier.

Hemmelige e-poster, som, som klassifisert er merket, mottok han dem aldri. Men den inneholder røntgen og andre medisinske data, identitetsdokumenter, byggeplaner, bilder av militærbaser, passord, kontrakter, (kriminelle) klager på personell, interne undersøkelser i mobbesaker og skatte- og økonomiske dokumenter. «Nok til å få verdifull informasjon, selv om dokumentene ikke er tilgjengelige. klassifisertsier den pensjonerte amerikanske admiral Mike Rogers.

Zuurbier mottok også e-poster fra den nederlandske hæren: army.nl, det nederlandske domenet, er også bare én nøkkelfeil unna .ml. For eksempel fikk han innsikt i en nederlandsk ammunisjonsinnsamlingsoperasjon i Italia og detaljerte rapporter mellom nederlandske Apache-helikoptre i USA – inkludert en klage på sårbarhet for et nettangrep. Forsvarsdepartementet har ikke svart, skriver den Financial Times. (Simoon Hermus)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *