Hvordan underholdt romerne seg selv? En utstilling for å vite alt i Lyon

«Spektakulært! underholdning blant romerne«, det er navnet på«eksponering hvem åpner dette Torsdag 6. oktober til Lugdunum, museum og romerske teatre på åsen Fourvière.

Når romerne grunnla en ny by, de bygde alltid bygninger for underholdning, fordi underholdning var veldig viktig i livene deres. Mer enn 1000 bygninger er bevart i dag, inkludert 170 i Gallia.

Lugdunum var en av de store romerske byene å ha bygget mange bygninger av viser. Fire monumenter er fortsatt synlige: Odeon, Grand Theatre, Gallo-Roman Museum og også restene av amfiteateret til de tre gallerne, i skråningene til Croix-Rousse. Disse monumentene var luksuriøst dekorert.

Romerske festligheter, høydepunkter i byens liv

De romerske festligheter markerte høydepunktene i livet i byen. De viste til en presis kalender hvis årlige program fulgte de store religiøse høytidene. De var gratis fordi de ble finansiert av lånetakerne.

de sirkus hadde en sentral plass i disse underholdningene, men det var også friidrett, boksing, bryting, scenespill, gladiator- og ville dyrkamper og sjøslag.

De amfiteatre, oval i form, vert gladiatorkamper, jakter og sjøslag. Opprinnelig fant showene sted i friluft, på midlertidige plattformer som ble demontert på slutten av forestillingene. Fra 56 f.Kr. JC, romerne bygde permanente amfiteatre i tre og deretter i stein.

de Colosseum, det første amfiteateret som ble bygget i Roma i 80 f.Kr. JC, kunne romme mer enn 50 000 tilskuere! En hel logistikk fulgte disse amfiteatrene som våre stadioner i dag.

Allerede store stadioner blant romerne

Sirkusspill ble gitt på store stadioner hvor mer enn 220 000 tilskuere stimlet. Vanligvis bygget i naturlige forsenkninger, var de preget av deres avlange former avsluttet i begge ender av halvsirkler. Nivåer arrangert på tre sider var forbeholdt det generelt stående publikum.

Det eldste i Roma er Circus of Maximinus, bygget på 600-tallet f.Kr. JC. I disse sirkusene fant det sted vognløp, oftest trukket av hester. Vi finner deres avlange former på racerbanene våre!

© DR / Chariot racing scene

I teateret, veletablerte sosiale klasser

scenespill eller teaterforestillinger fant sted i teatre eller odeoner, hvis scener og tak var laget av tre. Bygget i halvsirkler, deres vegger av scener alltid dekorert, var avgjørende for akustikken som var perfekt der.

Teateret var i samfunnets bilde og fordelingen av publikum fulgte samfunnsklassene. De ga komedier, tragedier og mime- og pantomimeforestillinger.

© DR / Pantomime hengende maske. Museet Louvre

En spennende utstilling i Lyon

de utstillingsrute foregår i et strukturert rom der de ulike delene tydelig viser, med nøye utvalgte eksempler, hva showene var, deres kulisser, deltakerne og forløpet av disse festlighetene.

En spennende utstilling, meget illustrert, hvis klare og attraktive scenografi passer for barn. Det lar sine besøkende sette pris på rikdommen og kraften til den romerske sivilisasjonen gjennom sin underholdning og sin livskunst.

«Spektakulær! underholdning blant romerne»: praktisk informasjon

  • Fra 6. oktober 2022 til 11. juni 2023 på Lugdunum, museum og romerske teatre (17 rue Cléberg – 69005 Lyon).
  • Museum åpent tirsdag til fredag ​​fra 11.00 til 18.00, lørdag og søndag fra 10.00 til 18.00
  • Full pris: fra €4 (€7 under midlertidige utstillinger). Redusert pris: fra € 2,50 (€ 4,5 under midlertidige utstillinger; studenter, store familier og grupper på 10 personer eller mer).
  • Gratis for de under 18 år, arbeidssøkere, funksjonshemmede og deres ledsagere. Inkludert i Lyon City Card. Gratis inngang 1. søndag i måneden.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *