Hvordan velge skistaver? – CKsport.pl

Riktig utvalg av skistaver vil sikre trygg og komfortabel skikjøring. Sjekk hvilke kriterier du skal være oppmerksom på og finn den løsningen som passer best for dine behov.

Utvalg av skistaver – den viktigste informasjonen

Skistaver sørger for effektiv bevegelse på ski og godt armarbeid. I tillegg vil de bli brukt ved skøyter, der det er avgjørende å opprettholde balansen.

De vil også hjelpe deg å holde balansen i bratt terreng.. Bare dytt pinnen ned i bakken så den snurrer fritt. Riktig tilpasset tilbehør sørger for stabilitet selv ved kjøring på hard snø og isete veier.

Men før du kjøper, finn ut hvordan du velger skistaver. En av nøkkelfaktorene er størrelsen på brukeren. Ta en titt på konstruksjonen og byggekvaliteten til dette pålitelige tilbehøret. Du vil da gjøre et vellykket kjøp. Du kan finne mange interessante modeller på Skiløpssenteret: https://skiracecenter.pl/16-kijki-skiarskie.

Hvordan velge skistaver tilpasset din størrelse?

Nøkkelparameteren er høyden på stengene, som må tilpasses din størrelse. Det er bedre å gjøre deg kjent med tabellene, takket være hvilke du vil velge riktig modell. Her er noen eksempler:

  • høyde 160-170 cm – stenger 115 cm lange;
  • høyde 170-175 cm – stolper 120 cm lange;
  • høyde 175-185 cm – stenger 125 cm lange;
  • høyde 185-190 cm – stenger 130 cm lange;
  • høyde 190-200 cm – stenger 135 cm lange.

For å sikre at alpinstavene dine passer ordentlig, ta en opp og hold den oppreist med håndtaket nede. Skriv den inn over tallerkenen. Hvis lengden er riktig, bøyes albuene i 90° med håndtakene på gulvet. Armene skal plasseres langs kroppen.

Hvordan velge skistaver for freeride-entusiaster?

Det er bedre å velge elementer som er litt lengre, fordi de lett synker ned i snøen når de går ned.. Lengre staver vil også bli brukt i skiturer, da de letter fremstøt. På den annen side kan de gjøre nedstigningen vanskeligere. Så hvordan velger du den perfekte løsningen? Sats på teleskopstenger med mulighet for justering på to eller tre steder.

Utvalg av skistaver – velg en solid konstruksjon

Du vet allerede hvordan du velger skistaver i henhold til størrelsen din. Men det er ikke alt. Konstruksjonen og byggekvaliteten deres er også av stor betydning. Det er bedre å velge modeller utstyrt med aluminium- eller karbonkomposittaksler. Takket være dette vil konstruksjonen fungere i lang tid. Vær også oppmerksom på stroppene, som kan ha en spesielt strømlinjeformet form. På noen modeller løsner disse etter et fall, noe som øker beskyttelsen mot skader.

En annen viktig faktor er det ergonomiske håndtaket, som skal være behagelig å holde. Vaktene derimot beskytter hendene mot å treffe stolpene. Ikke glem å ta en titt på størrelsen på tallerkenen. Elementet med mindre diameter vil fungere godt når du kjører på sporene. På den annen side vil den større strukturen ikke kollapse i dyp snø.

Før du kjøper, gjør deg nøye kjent med utvalget av en god butikk, for eksempel Ski Race Center: https://skiracecenter.pl/ og sammenligne de tilgjengelige modellene.

————

Takk for at du er med oss ​​og støtter kreativiteten som er tilgjengelig på CKsport.pl. Klikk på linken under og by på en symbolsk kaffe til redaksjonen vår.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *