Hvordan vil det gå med Nikolajkas erstatter? Praha 5-ledelsen ønsker midlertidig skøytebane og nytt stadion

Nikolajka vinterstadion. Foto: Jan Puci

Vinterstadion Nikolajka i det femte distriktet i byen stoppet driften, den tidligere ledelsen i Praha 5 kunngjorde i august at de hadde lyktes med å finne en investor ikke bare for en midlertidig erstatning av stadion, men også for en langsiktig løsning i form av en ny permanent skøytebane. Etter valget i september endret ledelsen av rådhuset, den gamle koalisjonen er i opposisjon. Den nye ledelsen i bydelen ønsker å sette opp den midlertidige sonen så raskt som mulig, og støtter byggingen av ny stadion. Under et nylig møte med journalister nevnte varaordføreren i Praha 5, Monika Shaw Salajová (SEN 21), dette.

Eieren av den tradisjonelle vinterstadion i Smíchov, som er selskapet NIKO Praha, annonserte før sommerferien at de ikke ville fornye isen til høsten. Ledelsen i Praha 5 annonserte i sommer at de hadde lykkes med å finne en investor ikke bare for en midlertidig erstatning av stadion, men også for en langsiktig løsning i form av en ny permanent skøytebane.

Etableringen av det midlertidige området vil ta tre til seks måneder, avhengig av valg av teknologi, er byggekostnadene beregnet til 15 til 32 millioner kroner. Et permanent stadion ville vært betydelig mer krevende med tanke på tid og penger. Den forhandlede investoren skulle være Fermstav-selskapet representert av forretningsmannen Slavomír Pavlíček, som var med på å grunnlegge spillstudioet Bohemia Interactive.

Etter forhåndsavtale ble to egnede tomter i Jinonice valgt ut. Eieren deres er hovedstaden i Praha.


Les også:

På sitt siste førvalgsmøte i september diskuterte det forrige Praha-rådet en begjæring om å skaffe kommunal grunn til Praha 5-prosjektet for å bygge en midlertidig idrettsplass og deretter et nytt stadion i samarbeid med en privat investor.

Samtidig vedtok representantene at hovedstaden skulle gi jorda til femte distrikt. Implementeringen har imidlertid ikke kommet langt.

«Jeg vil støtte opprettelsen av en midlertidig erstatningsskøytebane i Praha 5 så snart som mulig, slik at klubbene har et sted å spille sport og offentlig skøyting er tilgjengelig for publikum. Jeg må imidlertid gjøre meg kjent med prosjektet i detaljer vil være min prioritet,» sa Shaw Salajová, leder for helse, sosiale saker og idrett ved rådhuset.

«Vi må sette oss i detalj med forslagene fra privat sektor, som ønsker å finansiere det nye stadionet, men som samtidig krever involvering av bydelen. Derfor må vi utrydde disse forslagene,» ordføreren. sa fra Praha 5, Jaroslav Pašmik (Praha 5 Sobě), hvis ferdigheter inkluderer strategisk ledelse, bærekraftig utvikling, forretningsstøtte eller sikkerhet og kriminalitetsforebygging.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *