«Hvordan Wang-fô ble reddet», en metafysisk fortelling av Marguerite Yourcenar

I denne utgaven av «Good News, Great Comedians» av Patrice Galbeau tilbyr skuespillerinnen Renée Faure en fengslende lesning av novellen til Marguerite Yourcenar Hvordan Wang-fô ble reddet. Så lukk øynene, åpne sinnet og la deg bli revet med inn i Wang-Fô og Lings verden. Marguerite Yourcenar har alltid hatt en uuttømmelig turtørst. I løpet av livet besøkte hun rundt tjue land, fra Egypt til Japan via Alaska. I denne nyheten Hvordan Wang-fô ble reddet, det er mot middelalderens Kina det tar oss. Historien ble publisert i Paris-revyen i 1936, den vil bli inkludert i samlingen Orientalske nyheter to år senere.

En metafysisk fortelling i middelalderens Kina

Det som er slående i denne historien er enkelheten i fortellingen, uten dikkedarer og overflødige ornamenter, uten smaken for eksotisme som vi ofte finner hos forfattere som dikter historier om steder som er fremmede for dem. Det er en nesten metafysisk fortelling, som mediterer over kunst, estetikk og selve meningen med livet.

  • Av Patrick de Rosbo
  • Lesninger Renée Faure
  • Gode ​​nyheter, gode skuespillere – Renée Faure sier en tekst av Marguerite Yourcenar (opptaksdato: 01/01/1980)
  • Nettutgave: Radio France-dokumentasjon
  • Arkiv Ina-Radio Frankrike

Finn hele arkivprogrammet “Marguerite Yourcenar, en moderne med et eldgammelt hjerte” foreslått av Mathias Le Gargasson.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *