Hvorfor Lugano er så populær blant milliardærer

Lugano er ekstremt populær blant velstående mennesker.sluttstein

Finansmetropolen Ticino ser for tiden ut til å ha en spesiell attraksjon for velstående mennesker. Siste ankomst: den norske milliardæren Kjell Inge Røkke.

15.10.2022, 08:0015.10.2022, 17:19

Gerhard Lob, Lugano / ch media

Gleden til Lugano-ordfører Michele Foletti var synlig i ansiktet hans. Under presentasjonen av kommunebudsjettet for 2023 avslørte han at byen forventet en økning på fire millioner franc i personlige skatteinntekter sammenlignet med inneværende år.

Merinntektene i budsjettet er ikke et resultat av en befolkningsøkning. Tvert imot: antall innbyggere har en tendens til å synke. Men blant nykommerne er det folk som fyller byen Luganos skattepott spesielt godt: de rike og de superrike.

Den norske milliardæren Kjell Inge Røkke har bodd i Lugano siden september.

Den norske milliardæren Kjell Inge Røkke har bodd i Lugano siden september.imago

Sist ankommet er Kjell Inge Røkke: 63 år gammel forretningsmann og milliardær og en av Norges rikeste gründere. Han kunngjorde endringen av bosted fra Oslo til Lugano i september til de 18.000 ansatte i investeringsselskapet hans Aker i et brev.

«Sveits ligger i sentrum av Europa. Lugano er ikke kjent for å være den billigste byen med de laveste skattene.

Kjell Inge Røkke, norsk milliardær

Kjell Inge Røkk avviste beskyldninger om at han forsøkte å redusere skattene på denne måten. For i motsetning til Norge vil Røkke i Ticino nyte godt av flatskatteordningen for utlendinger.

De rike «hjelper til å takle sosiale utgifter»

Norske journalister fløy umiddelbart til Lugano og pepret ordfører Foletti med spørsmål. Men siden har sistnevnte alltid gjentatt samme refreng: «Jeg har ikke møtt nordmannen ennå, men jeg håper å se ham snart». Da han presenterte budsjettet, la han ytterligere til fordelen med rike nye rekrutter:

«De hjelper oss å dekke sosiale utgifter for de mindre heldige»

Han ser på de nyankomne som en suksess med byens markedsførings- og fremtidsrettede strategi. Dens nøkkelord: kryptoby. Ifølge ordføreren må betalinger i cybervalutaer bli en selvfølge i Lugano og «Plan-B» vil gjøre det mulig å tiltrekke seg kryptoselskaper så vel som oppstartsbedrifter. En internasjonal kongress om kryptovaluta vil finne sted i slutten av oktober.

watson også nylig sett på den magnetiske effekten av Lugano på de rike og superrike. Ved denne anledningen bekreftet eiendomsmeglere den vedvarende sterke etterspørselen i finansmetropolen Ticino. «Omtrent 50 % av Luganos kunder kommer fra Sveits. Blant utenlandske kjøpere kommer 30 % fra Tyskland, 30 % fra Italia og de resterende 40 % fra hele verden,” forklarte Simon Incir i Engel und Völkers.

For tiden ser han en økning i etterspørselen fra skandinaviske land, men også fra Øst-Europa som Polen og Ukraina. Den amerikanske skolen i Sveits (Tasis), en internasjonal privatskole som ligger i byen Collina D’Oro, hvor mange barn av de rike går på skole, har også et høyt oppmøte.

Et rede av velstående mennesker

Men superrike utlendinger møter også lokalbefolkningen eller allerede etablerte mennesker i Lugano-regionen som har det perfekt, som Sergio Mantegazza, eier av reiseselskaper i Storbritannia og grunnlegger av HC Lugano, Siccardi-familien med selskapet Medacta for ortopediske produkter , investoren Tito Tettamanti, den tidligere sjefen for UBS Sergio Ermotti, eiendomsmagnaten Silvio Tarchini (Foxtown) eller Sir Lindsay Owen-Jones, tidligere sjef for selskapet L’Oréal cosmetics til stede over hele verden, for å nevne noen få .

Den antatt rikeste familien i kantonen bor imidlertid helt sør i Ticino, nær den italienske grensen, i Castel San Pietro: Perfetti-familien til konfektgruppen med samme navn ville ha en samlet formue på 5,5 milliarder franc. Innbyggerne i Castel San Pietro drar nytte av dette: de kan glede seg over å ha den laveste skattesatsen til Ticino-kommunene. (bzbasel.ch)

Larry, den berømte katten fra Downing Street 10, terroriserer en rev

Video: watson

Dette kan også interessere deg:

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *