Hydrogenaksjoner: Førjulstreff på Nel ASA, Plug Power og Co? – Gjør plass for markedslederskap!

Kjære leser,

Hydrogenaksjer er alltid et hett tema i aksjemarkedet. I forbindelse med Nel ASA, støpsel og co, superlativer hoper seg opp. I tillegg sørger analytikere med sine prognoser for at hydrogen fortsetter å røre folks sinn. Fordi det globale hydrogenmarkedet fortsatt er i sin spede begynnelse, kan du lese mer om det i dagens Hydrogen Briefing-nyhetsbrev.

På Nel ASA kan du faktisk lene deg tilbake og slappe av litt. For for øyeblikket går det bra på aksjemarkedet for aksjene til den norske hydrogenspesialisten. Kolleger har allerede snakket om det. Det er sånn det er Del Nel ASA startet derfor handelsdagen vellykket i dag.

Hydrogenindustrien: optimistisk stemning

Det gir uansett inntrykk av at tittelen nyter godt av den optimistiske stemningen mot hydrogenindustrien som helhet. Nel ASAs nøkkeltall gir strengt tatt neppe eufori. Selv om det ikke har vært mangel på sterke Nel ASA-rapporter og tilbud i det siste, kan det diskuteres om den håpede verdien snart vil lønne seg.

Og likevel er aksjen sannsynligvis på vei mot en sterkere opptrend, sies det. Viktige og avgjørende merker for Nel ASAs del er derfor nært forestående. Også fra et teknisk synspunkt er en varig stabilisering av prisen absolutt innenfor mulighetens område. Og samtidig leverer Nel ASA foreløpig knapt noen nevneverdige selskapsnyheter.

Nel ASA aksjekart

Kommer til fredag ​​i dag, bør alle øyeblikksbilder fra aksjemarkedet, enten det er i hydrogenaksjer eller andre verdipapirer, behandles med forsiktighet. For denne fredagen er ingen vanlig fredag. Det er Black Friday. I USA er det betegnelsen på fredagen etter Thanksgiving og markerer starten på julehandelsesongen.

Det er en veldig viktig dag for forhandlere, kanskje den viktigste i regnskapsåret, når kunder oppfordres til å kjøpe produkter med en rekke rabattkampanjer. Siden det er vanskelig å unngå slike ting i en globalisert verdensøkonomi, burde du selv ha vært borti en rekke salgskampanjer og rabatter i løpet av dagen.

«Black Friday»: Rabattkamper på aksjemarkedet?

Selv den globale finansindustrien kan ikke ignorere denne uroen og har brukt dagen til aksjehandel i form av profitttaking de siste årene. Blant andre «Handelsblatt» påpekte dette i dag. Som et resultat var det allerede klart før handel begynte at investorer burde ta hensyn til dagens «Black Friday»-inntekter, sa han.

I tillegg til «strålende prisoppgang torsdag i går», vitner spesielt sesongmessige faktorer om dette. Teknisk analytiker Joerg Scherer fra finansinstitusjonen HSBC Tyskland beregnet det. Spesielt i USA var denne fredagen preget av seks overskuddsuttak de siste ti årene.

Utviklingen av Nel ASA-aksjekursen

Enda mer: Siden 2018 har dagen etter «Thanksgiving» alltid ført til prisfall. Det blir derfor interessant å se om denne trenden vil fortsette under dagens «Black Friday». Men tilbake til Nel ASA og hydrogenaksjer. For til tross for tegn på bedring og til og med en mulig snu trenden, trekker Nel ASA selvsagt ikke tilbake.

Meldingen om samarbeid med General Motors vil være den mest oppdaterte på Nel ASAs nettsider, i hvert fall frem til fredag ​​ettermiddag. Men selskapet knytter stadig nye kontakter og har nå annonsert ekspertisen og kompetansen til Nel ASA på «Zerokonfransen 2022».

Klimavern: dialog med politikk og næringsliv

Arrangør av denne «nullkonferansen» er den norske organisasjonen «ZERO». Det er etter eget utsagn en uavhengig ideell organisasjon som har forpliktet seg til å løse klimakrisen. For å gjøre dette søker de dialog med politiske og økonomiske beslutningstakere.

Siden deltakelsen av Nel ASA skal det ifølge sin egen Twitter-kanal også ha handlet om hydrogen og dets rolle i energiomstillingen og oppnåelse av klimavernmål. Eller, med Nel ASA-sjef Håkon Volldals ord under konferansen:

Nel ASA: «Øke produksjonen av fornybar energi»

– Norge har et enormt uutnyttet potensial til å bli ledende innen utvikling av grønt hydrogen. For å utnytte dette potensialet i Norge må vi øke produksjonen av fornybar energi. Med det nevner han viktige stikkord. Fordi både orienteringen på denne konferansen og sitatet er veldig trendy.

Og denne trenden taler for hydrogenspillere. Og ikke bare i Norge og Europa, men over hele verden. Fordi hydrogeninitiativer dukker opp overalt. Antallet hydrogenprosjekter ser ut til å vokse time for time. Hydrogen fra klimanøytral energi feires enten som en «århundrets sjanse», som en «game changer» eller som en «bringer av håp».

Hydrogen: rene spillere har gode kort

Det er nettopp denne ånden av global optimisme som gir hydrogenrene aktører som Nel ASA, Plug Power, Ballard Power og ITM Power muligheten til å dra nytte av alle disse investeringene. Men som hydrogenspiller må du også posisjonere deg strategisk.

Konsulentfirmaet McKinsey påpekte dette i sin siste rapport om hydrogen. Artikkelen er datert 23. november 2022 og har tittelen: «Ren hydrogenmulighet i hydrokarbonrike land.»

McKinsey: «Bruk forskjellige forretningsmodeller»

I tillegg til å «oppskalere et konkurransedyktig tilbud», ser forfatterne av artikkelen stikkpunktet for å lykkes med å skalere opp hydrogenøkonomien i utviklingen av en «solid hydrogenforsyning». Viktige stikkord er utviklingen av en tilsvarende infrastruktur og den resulterende verdikjeden.

Det som faktisk er spennende og utfordrende er at alt dette dukker opp foran øynene våre. «Hydrogenselskaper kan være ledende i fremtidens hydrogenmarked ved å identifisere verdikilder og utnytte en rekke forretningsmodeller. Det er slik McKinsey ser det.

Hydrogenøkonomi: sikte på milliardmarkeder

For både i produksjonen av grønt hydrogen og i dets lagring og transport er det fortsatt mange muligheter for å tjene penger i hydrogenvirksomheten. I tillegg kommer distribusjonen av hydrogen, forsyningen av de ulike nettverkene. Fordi innovative løsninger alltid er etterspurt i disse knutepunktene.

Og best av alt: Et milliardmarked venter oss på alle disse viktige punktene i verdikjeden. Det er derfor ikke overraskende at noen observatører sidestiller emnet hydrogen og hydrogenøkonomien med et gullrush og en gullrushatmosfære.

Hydrogenlagre: et åpent løp

Utsiktene for hydrogenlagrene er med andre ord – samlet sett – gode. Det gjenstår imidlertid å se hvem som vil opptre best og posisjonere seg klokt. Uansett er sjansene for lederskap på markedet fortsatt der og kappløpet om hydrogen er ennå ikke avgjort.

Bør Nel ASA-investorer selge umiddelbart? Eller er det verdt å starte?

Hvordan vil Nel ASA utvikle seg nå? Er en oppføring verdt det, eller bør investorer selge i stedet? Finn ut svarene på disse spørsmålene og hvorfor du må handle nå i Nel ASAs nåværende analyse.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *