Hyundai skal kun selge elbiler i Norge

Merkets norske representasjonskontor har annonsert at Hyundai eksklusivt vil selge nullutslippselektriske biler på det norske markedet fra 1. januar 2023.

hyundai har etter åtte år med kontinuerlig vekst blitt et av de største bilmerkene på det norske markedet. Etter introduksjonen av IONIQ-modelllinjen i 2016 har salgskurven steget kraftig og lokale forhandlere nyter sterk etterspørsel etter nye biler.

«Vi har stor tillit til vår produktportefølje. Etter lanseringen av den splitter nye IONIQ 6 er tiden inne for at vi kun skal selge elbiler på det norske markedet. sier Thomas Rosvold, administrerende direktør i Hyundai Motor Norge. «IONIQ 5 og KONA Electric har lenge vært blant de mest populære bilene i dette markedet, og vi er sikre på at våre elektriske kjøretøyer vil sikre vår fortsatte suksess langt inn i fremtiden.»

Som verdensledende innen elektrifisering er det det norske markedet som driver utviklingen av Hyundai elbiler. IONIQ Electric har raskt blitt en av de mest populære elbilene på markedet og oppnådde høyt salg inntil siste bil ble overlevert kunden kort tid før jul i år.

Presentasjon av modellen Hyundai Kona Electric på markedet i 2018 forårsaket en liten revolusjon i elbilmarkedet. Modellen har blitt populær blant norske og europeiske kunder en suksess takket være sin lange rekkevidde, rimelige pris og allsidige crossover-konsept. I Norge resulterte dette i 8000 forhåndsbestillinger og sterkt salg, noe som gjorde Kona Electric til en av landets mest populære biler opp gjennom årene.

Så fulgte han etter Hyundai Ioniq 5 med utstyret, funksjonaliteten og teknologiene som kundene etterspør. Lang batterilevetid, ultrarask lading, sjenerøs plass og praktisk CUV-design er viktige kriterier for kundene. IONIQ 5 er blant de mest avanserte elbilene på markedet og har vært den femte mest solgte modellen i Norge så langt i år.

I 2020 bestemte Hyundai seg for kun å selge plug-in hybrid- og elbiler i Norge inkludert Tucson Plug-In Hybrid og Santa Fe Plug-In Hybrid modeller. Men med starten av 2023 markerer merket en ny milepæl i det norske markedet. Hyundai skal selge sine siste plug-in hybridbiler i slutten av 2022, og fra 1. januar 2023 blir Norge det første markedet hvor merket kun vil tilby rene elbiler.

«Vi fikk også nylig se de første bildene av neste generasjon Kona Electric, som vil bli større, men også enda slankere og mer dynamisk enn før.» sa Rosvold. «Med flere innovative modeller vi vil introdusere i de kommende årene, er vi klare for en helelektrisk fremtid.»

På det norske markedet er Hyundai allerede elektrisk leder. Ifølge omfattende uavhengige markedsundersøkelser er Hyundai også et merke som produserer blant annet fossilbiler, men kundene forbinder det mest med elbiler. Bare to merker ligger foran det, men de produserer kun elbiler.

Hyundai har en sterk posisjon med lang tradisjon i elbilsegmentet. Den gir for tiden elbilkunder de beste funksjonene på markedet, inkludert økonomi, lang rekkevidde og innovasjoner som 800V ultrarask lading, V2L (Vehicle-to-Load) strømfunksjon for eksterne enheter og et ekstremt romslig interiør takket være en spesiell modulbasert plattform for elbiler E-GMP (Electric-Global Modular Platform).

Elbiler vil stå for 93 % av Hyundai Motor Norges salg i 2022. Elbiler har konsekvent stått for mer enn 90 % av Hyundais totale salgsvolum i Norge også de siste årene. Fra 2020 til 2022 leverte Hyundai 25.000 personbiler til norske kunder. Av disse var 92 % utelukkende elektriske. Takket være dette har Hyundai fått en solid posisjon som et av de mest populære bilmerkene i Norge, ikke bare når det kommer til elbiler, men alle kjøringer.

kilde: pressemelding

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *