I 2024 starter Tour de France fra Italia for første gang i sin historie

Vi har kjent ruten til neste års Giro d’Italia siden midten av oktober, den gamle damen avduket også ruten sin torsdag. Akkurat som på Apennin-halvøya venter hardt arbeid for Tour de France-rytterne i den kommende sykkelsesongen. Hvordan vil disse to kjente løpene se ut i 2023?

Tour of Italy 2023

Det første Grand Tour-arrangementet på kalenderen er det tradisjonelt rosa løpet i Italia. Alt starter lørdag 6. mai, med en individuell temporitt i Abruzzo-regionen, som vil måle 18,4 km. Ankomsten er planlagt søndag 28. mai i Roma.

I mellomtiden står det fortsatt to løp mot klokken på programmet: et løp på tretti kilometer som en del av 9. etappe med målgang i Cesena og et annet på atten kilometer som går nest siste dag. Sistnevnte fullfører den bratte stigningen til Monte Lussari i Alpene.

Av det totale antallet på 21 etapper er seks fjellrike og åtte med mål hovedsakelig beregnet på sprintere. Det blir også klassiske ruter. Tour of Italy 2023 den vil ha en lengde på 3448,6 km. De mest krevende etappene vil være den 13., 16. eller 19.

I den trettende delen vil pelotonet også dreie mot Sveits, og ender i feriestedet Crans Montana. Blant de vanskeligste stigningene i neste Giro er for eksempel Gran Sasso, hvor den syvende lengste etappen avsluttes med 218 km, deretter Gran San Bernardino eller oppstigningen til den dominerende Dolomitten Tre Cime di Lavaredo. En av de kongelige rettssakene, det vil si den med løpenummer 19, kulminerer med henne.

Arrangørene vil gjerne tiltrekke seg verdensmester Remco Evenepoel med scenekomposisjonen, derfor vil det også bli arrangert tre temporitt. I år var australieren Jai Hindley strålende fornøyd med triumfen. På den 105. utgaven av dette arrangementet ble også tsjekkeren Jan Hirt kronet med suksess ved å ta en sjetteplass sammenlagt.

Tour de France 2023

Flott avgang Tour de France 2023, hvor syklistene må tilbakelegge totalt 3404 km, vil finne sted 1. juli i Bilbao, Spania. Baskerland vil være åsted for den andre kuperte etappen, som både er tidenes lengste med 209 km, og den tredje, først og fremst beregnet på sprintere.

I motsetning til det tre uker lange italienske arrangementet, vil det kun være én tidsøking i Frankrike, som tar deltakerne over en 22 km bane tirsdag 18. juli etter en hviledag. Før det skal imidlertid pelotonget besøke Pyreneene og Alpene.

Blant de vanskeligste og mest kjente stigningene kan du forvente en tur til Tourmalet, Grand Colombier, Col de la Loze eller Puy de Dôme. Denne vulkantoppen går tilbake til Stará Damy-programmet etter 35 år. Blant de 21 etappene er det åtte fjelletapper og åtte sprintetapper.

I den siste uken, hvor mesteren skal avgjøres, vil den 17. sammenlagt fra Saint Gervais Mont Blanc til Courchevel og den nest siste være viktige begivenheter. På banen Belfort – Le Markstein Felleringse må deltakerne være forberedt på en svært kupert profil.

Konklusjonen blir tradisjonelt sett målgang på Boulevard des Champs-Élysées i Paris, hvor det tradisjonelt sett kun er et spørsmål om hvem som vinner den prestisjetunge sprinten. Avslutningsseremonien for det 110. Tour de France finner sted søndag 23. juli.

Den siste vinneren av verdens mest kjente sykkelritt var danske Jonas Vingaard, som slo kongen av de to foregående årene, Tadej Pogačar fra Slovenia. I år klarte Touren seg uten tsjekkisk representasjon.

Vuelta 2023

Det vil være nødvendig å vente til desember for presentasjonen av den endelige ruten for de tre begivenhetene i den store turen, som er Vuelta a España. Men vi vet allerede at han starter i Barcelona. Under den siste 77. utgaven var den unge nederlenderen Remco Evenepoel strålende fornøyd med sammenlagtseieren. To tsjekkere deltok også, nemlig Jan Hirt, som trakk seg før etappe seks, og nykommeren Vojtěch Řepa.

Kilde: Giro d’Italia, Tour de France, Vuelta a España, Cyclingstage, iSport

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *