I Norge tar Vibeke Fürst Haugen tømmene i NRK

Norge: Vibeke Fürst Haugen er ny administrerende direktør i NRK.

Vibeke Fürst Haugen kom til NRK i 1994 og har lang erfaring innen redaksjonell og strategisk ledelse. Hun ledet divisjon Marienlyst, som samler avdelingene sport, underholdning, dokumentar og samfunn, kultur, P3 radio og NRK Super-kanalen. Før det var hun redaktør i NRK Super.

Den første kvinnen som drev et ledende medieverk i Norge, etterfølger Thor Gjermund Eriksen, som ledet NRKs virksomhet i 10 år.

Om utnevnelsen sier Vibeke Fürst Haugen:

«Jeg synes dette er den mest interessante medielederstillingen i Norge! Jeg brenner for allmennkringkasting og er drevet av NRKs ambisiøse oppdrag og mål. Vi skal styrke og utvikle demokratiet ved å produsere eksepsjonelt innhold som er i stand til å samle og mobilisere hele landet. NRK handler om teamarbeid og jeg kan ikke tenke meg noe mer gledelig enn denne muligheten til å støtte overgangen til fremtiden”.

Anette Trettebergstuen, norsk kultur- og likestillingsminister, sier:

– NRK er en av våre store kulturinstitusjoner og daglig ledelse er blant de viktigste stillingene i vår nasjonale mediebransje. Fra et medie- og likestillingssynspunkt er jeg glad for at NRK har valgt en så erfaren og kompetent regissør”.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *