Ibsens «Spøkelser» spilles på Nationaltheatret / Artikkel

Vær oppmerksom – artikkelen er publisert 10 år og 4 måneder siden.

En oppsetning av det klassiske norske stykket «Gjenganger» av Henrik Ibsen presenteres i Skuespillerrommet på Nationaltheatret. Premieren er berammet til 15. januar.

«Ghosts» krever mye mental konsentrasjon fra regissørens og skuespillernes side, fordi selve temaet i stykket, mer enn et århundre etter at det ble skrevet, tenner nye aksenter i dag.

Hva er spøkelser og lever de også i mennesker som ikke vet hvordan de skal finne ro i sinnet og mental balanse i livene sine? Vil fru Alvings sønn Oswalds spørsmål til moren løse det ufullstendige livet hans som verken kjærlighet eller lidenskap kan gi?

Oswald, en ung kunstner som studerte i Paris, vender tilbake til hjemlandet – en dyster og regnfull norsk fjellby – for å stille moren noen viktige spørsmål om hvorfor skjebnen hans ble slik. Det viser seg at fortidens gjenferd, eller som det er vanlig å latvianisere navnet på Ibsens kjente skuespill – gjenferd finner du her – hos oss. Til tross for alt, søker Oswald frelse fra sin mor, fordi verken lidenskap eller kjærlighet kan bringe det til ham.

Scenic designer Cynthia Jacobson gjorde bevisst forestillingsrommet tomt slik at det ikke skulle distrahere fra Ibsen-tekstene som ble snakket av skuespillerne.

Regissøren av showet er Mihails Kublinskis. Med Voldemārs Šoriņš, Lāsma Kugrēna, Jānis Āmanis eller til og med Kaspars Dumburs, Uldis Norenbergs og Liene Gāliņa.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *