Ingen forståelse av handlingene til «Siste generasjon»

Bundescancer Olaf Scholz (SPD) uttrykte sin uforståelse overfor protestaksjonene til klimabevegelsen «Last Generation». Han ønsket ikke å skjule det faktum at han ikke forsto mange av bandets handlinger «fordi de avledet for mye oppmerksomhet fra det virkelige emnet», sa Scholz i et intervju med «Süddeutsche Zeitung».

Dette er ikke «tomatsuppe eller potetmos, ikke bare en fartsgrense,» sa Scholz og la til: «Vi må stoppe menneskeskapte klimaendringer uten å sette innbyggernes økonomiske utsikter i fare. Ellers vil det ikke fungere.» Scholz sa at han inviterte nylig representanter for bevegelsen til en av hans borgerdialoger: «Vi snakket med hverandre – og vi holdt fast ved våre synspunkter,» sa kansleren.

«Bundeswehr har en førsteklasses forsvarsminister»

Scholz sa også at han antok at Tysklands gassforsyning også ville være sikker vinteren 2023/24. «Vi kan anta at, som i år, hvis ingenting uforutsett skjer,» sa Scholz. For vinteren 2022/23 hadde Scholz gjentatte ganger forsikret at det sannsynligvis ikke ville være mangel.

Kansleren kunngjorde sin intensjon om å fremskynde byggingen av nye LNG-terminaler i løpet av det kommende året. Og han håper på andre leveransekontrakter. «Den føderale regjeringen er i konstant kontakt med gassimportører og oppfordrer også til inngåelse av langsiktige kontrakter,» sa han. Mesteparten av gassen vil komme fra Norge, USA og Gulf-regionen, med en liten del fra Nederland.

Forbundskansleren (begge SPD) forsvarte forsvarsminister Christine Lambrecht mot kritikk. – Bundeswehr har en førsteklasses forsvarsminister, sa Scholz. «Jeg kan bare lure på noen av anmeldelsene.» Nå er det omtrent det armerte styrker å styrke dem på lang sikt og pålitelig utstyre dem med våpen og ammunisjon. «Bundeswehrs spesialfond lar oss ta de riktige strategiske beslutningene nå.»

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *