Ingen stabilitet i Midtøsten «uten et sterkt Irak», ifølge den italienske statsministeren

KHARTOUM: Stammesammenstøt i Darfur har etterlatt minst 11 mennesker døde i den enorme konfliktfylte regionen i det vestlige Sudan, sa en medisinsk kilde lørdag.

Sammenstøt brøt ut onsdag mellom pastorale arabiske stammer og afrikanske stammer i en township nær Nyala, hovedstaden i delstaten Sør-Darfur, sa vitner.

Opprinnelsen til sammenstøtene kunne ikke umiddelbart fastslås.

– Antall kropper som ankommer sykehuset har nådd 11, sier en medisinsk kilde ved Nyala sykehus til AFP.

Men dødstallet «er sannsynligvis mye høyere ettersom kampene fortsetter», sa Adam Regal, talsmann for General Coordination for Refugees and Displaced Persons i Darfur.

Det offisielle nyhetsbyrået Suna hadde tidligere rapportert syv dødsfall.

Menn «på kameler og motorsykler satte i gang et angrep på landsbyen Amouri, sistnevnte ble satt i brann og fire mennesker ble drept», sa byrået, og la til at to andre mennesker ble drept onsdag og torsdag.

En annen person ble drept og konflikten spredte seg til nabolandsbyer, hvorav mange er «delvis nedbrent» og virksomhetene deres «plyndret», ifølge byrået, som siterer en uttalelse fra regjeringen.

Sikkerhetsstyrker ble sendt til området for å begrense volden, sa byrået.

Hver for seg samlet hundrevis av demonstranter seg mot volden utenfor en regjeringsbygning i Nyala, sa vitner.

En avtale som ble undertegnet tidligere denne måneden mellom de regjerende militære og sivile gruppene for å få landet ut av en årelang politisk krise, ble møtt med skepsis da den ble ansett som «vag» og «ugjennomsiktig» av analytikere og pro-demokratiske aktivister.

Siden kuppet av hærsjef general Abdel Fattah al-Burhane i oktober 2021, har stammekonflikter eksplodert på grunn av sikkerhetsvakuumet skapt av kuppet, sier eksperter.

En krig startet i 2003 i Darfur mellom det arabiske majoritetsregimet til Omar al-Bashir og opprørere fra etniske minoriteter som fordømte diskriminering etterlot minst 300 000 døde og 2,5 millioner på flukt, hovedsakelig i løpet av krigens første år. konflikt, ifølge FN.

Mr. Bashir, nå i fengsel, ble kastet ut i 2019 under press fra gaten og hæren.

Darfur er fortsatt jevnlig rystet av vold, spesielt mellom rivaliserende stammer. De er blant annet forårsaket av territorielle tvister og vanskeligheter med å få tilgang til vann.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *