Innflytelsesrike iranere kritiserer leveringen av droner til Russland

Stemmer stiger i Iran for å kritisere beslutningen om å levere droner til Russland. Flere innflytelsesrike personer har offentlig uttalt seg mot dette, melder Guardian.

Spesielt sa redaktøren av den iranske avisen Jomhouri Eslami, Masih Mohajeri, at Iran formelt burde råde Russland til å overholde folkeretten og forby Russland fra å bruke iranske droner hvis de ble levert før krigens start. Iransk presse snakket om det.

Mohajeri konfronterte også den iranske utenriksministeren Hossein Amirabdollakhian om hvorfor Russland ikke umiddelbart ble forbudt å bruke iranske droner og hvorfor det ikke er noen meklingsinnsats mellom Ukraina og Russland.

Ikke sats alt på russekortet.

Masih Mohajeri, «Jomhouri Eslami»-redaktør

Journalisten påpekte at Iran kunne spille en formidlende rolle uten å skade forholdet til Russland. Han henvendte seg til utenriksministeren og skrev: «Du bør ikke sette alt på det russiske kartet».

I mellomtiden hevdet Irans tidligere ambassadør i Russland, Nematolla Izadi, at det ikke var noen skikkelig kommunikasjon mellom utenriksdepartementet og militæret, og derfor var utenriksdepartementet n uvitende om leveringen av dronene.

Ifølge ham anså iranske myndigheter salget av dronene som lukrativt. Men, som han sier, er bruken av dem ikke i Irans nasjonale interesse.

Den offisielle representanten for det iranske utenriksdepartementet, Nasser Kanaani, hadde tidligere offentlig nektet levering av militærdroner til den russiske hæren. Og dette til tross for at den ukrainske hæren allerede har skutt ned dusinvis av disse dronene. (cac)

Til hjemmesiden

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *