innfødte Kinsman tilbrakte 4 måneder i utlandet | Nyheter, sport, jobber


Youngstown State University-student Samantha Sloan besøker European Union Parliament Building i Belgia under en nylig utenlandsreise til Finland.

YOUNGSTOWN – Et verdensbilde i en liten by kan være litt snevert, men Samantha Sloan er fast bestemt på å forgrene seg.

Fjerdeårsstudenten fra Youngstown State University kom nylig tilbake fra et firemåneders utenlandsstudium i Finland, hvor hun ble fordypet i kulturen og sa at hun lærte mer enn «hun forventet om landet, dets folk og seg selv».

«Jeg føler meg mer komfortabel og trygg på hvem jeg er» sa Sloan, som var en av 1500 amerikanske studenter som vant et Benjamin A. Gilman International Scholarship for å studere i utlandet. «Jeg tror jeg er mer tolerant for meningsforskjeller.»

Graduaten fra Badger High School i 2019, som vokste opp i Kinsman, sa at hun valgte Finland fordi hun dro dit i 2019 for å besøke familie. Sloan, 21, fikk kurspoeng ved universitetet i Jyvaskla i det sentrale Finland, hvor hun fokuserte på samfunnsvitenskap og filosofi.

Hun er en dobbel hovedfag i kunstutdanning og statsvitenskap, som er beregnet til å bli uteksaminert høsten 2024. Hun sa at hun håper å undervise i noen år før hun bestemmer seg for hvor hun skal gå på forskerskolen. Hun kunne se seg selv i fredskorpset eller jobbe for regjeringen i utenrikstjenesten, sa hun.

Sloan sa at turen, som ble utsatt to ganger under pandemien, hjalp henne med å utvide forståelsen av verden som helhet.

«Det fikk meg til å innse at USA ikke er verdens sentrum» hun sier.

LIV I UTLANDET

Under oppholdet besøkte hun den finske ambassaden i Brussel, Belgia, EU og Europaparlamentet, og møtte diplomater, parlamentarikere og journalister. Hun bodde i en leilighet og syklet, gikk og tok buss for å komme seg rundt.

Hun sa at opplevelsen var noe isolerende, siden det var språkbarrierer og hun møtte en amerikaner under turen.

Den selverklærte introverten sa at landet var stille, og selv om amerikanere er vant til å sladre, høres det svært sjelden i Finland. Noe så enkelt som å spørre noen hvordan de har det er sjeldent, sa hun, fordi spørsmålet anses som en krenkelse av privatlivet.

Det er lite øyekontakt i offentligheten, sa hun, og finnene er klar over andres personlige rom.

Da hun kom tilbake til USA før jul, sa hun at hun følte litt «omvendt kultursjokk» og det tok litt tid før han ble vant til den amerikanske måten å gjøre ting på igjen.

«Det var veldig bråkete her» hun sier.

Sloan, datter av Rebecca Nieminen fra Kinsman, sa at turen også gjorde henne mer bekymret for energisparing, miljø og matsvinn.

EN PERFEKT TID

Nate Myers, YSUs assisterende provost for internasjonale initiativer, sa at universitetet tilbyr mer enn 60 studier i utlandet og sa at det aldri har vært en bedre tid å se verden på enn under college.

«På dette tidspunktet i livet deres er det perfekt,» han sa. «De kan ha denne fantastiske kulturelle opplevelsen.»

Et semester i utlandet er vanligvis billigere enn her, sa Myers, og forklarte at studenter som deltar generelt sett har bedre sysselsettingsresultater, bedre startlønn og dypere bevissthet enn alle andre, ikke deler de samme perspektivene.

Som en del av stipendet hans skal Sloan fullføre et serviceprosjekt som vil ta ham til skoler i Trumbull County for å diskutere erfaringen hans og studiet i utlandet.

RUSSLAND ER BEKYMRET

Finland ligger i Nord-Europa og grenser til Sverige, Norge og Russland.

Sloan sa at hun var bekymret for konflikten mellom Russland og Ukraina, men følte seg generelt trygg mens hun reiste.

Mange finner er bekymret for at Russland invaderer Finland, og bemerker at russiske nettangrep har blitt en realitet, sa Sloan.

«Vi bekymrer oss alltid for hva Russland vil gjøre» la hun til.

Etter at Russland invaderte Ukraina, søkte Finland og Sverige om NATO-medlemskap. Sloan sa at det er et kontroversielt spørsmål, og mange lurer på hva Finland vil være forpliktet til å gjøre hvis det ikke blir akseptert.

Russlands president Vladimir Putins invasjon av Ukraina i 2022 utløste en av de dødeligste europeiske konfliktene siden andre verdenskrig.

«Jeg skjønte ikke hvor redde finnene var for Russland før jeg dro dit,» sa Sloan.

Under orienteringen i Finland sa Sloan at hun lærte at fremfor alt annet verdsetter finnerne ærlighet.

Hun sa at det var mange følelser rundt Russlands utenrikspolitiske beslutninger.

«Jeg tror mange mennesker er veldig sinte på Putin,» la hun til.Dagens siste nyheter og mer til innboksen din

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *