Innovasjonssenter åpnet i Daugavpils tiltrekker unge og gamle / Artikkel

Roboter, berøringsskjermer og attraksjonen «Squirrel on a Wheel» er installert i den gamle kinoen i byen, som du kan lade opp telefonen med. Barn og voksne skyndte seg å prøve dem. Stedet der en kino drev i mer enn tre tiår i Daugavpils endret funksjon fra underholdende til pedagogisk. Ettersom implementerne av ideen også har endret seg, har en institusjon blitt et sted for eksperimentering, forskning og læring.

Reinis, en besøkende på senteret, setter sammen bokstaver slik at roboten kan sette sammen kombinasjonene riktig, og skaper et synlig ord, Reinis er ikke i tvil om at det ikke er vanskelig og hvem som helst kan gjøre det.

Selv om senterets hovedpublikum er barn og tenåringer, fortalte de voksne vi møtte her at de lærte mye som de ikke ble lært på skolen.

Senterbesøkende Kristina og Ineta vil sykle og slåss med celler, samt lære om dinosaurer. De sørget for at de voksne på Innovasjonssenteret følte seg som små barn.

Åpning av Daugavpils Innovasjonssenter

Foto: Dinija Yemeljanova

De nye utstillingene ble til da kommunen trakk til seg midler fra den norske tilskuddsordningen.

Lokale lærere deltok i utviklingen av utstillingene og bedrifter deltok i produksjonen.

«Ti gründere takket ja [filmēties] video for å vise barn og unge hvordan de jobber, hvordan hverdagen deres er, hvordan de holder møter, hvordan de jobber i produksjonsanlegg, hvilke spesialister som trengs,” sa prosjektkoordinatoren fra Daugavpils kommune, Jolanta Úzuliņa.

På den annen side understreket lederen av Daugavpils innovasjonssenter, Kristīna Valaine, viktigheten av utdanning og aspektet ved turisme.

«Vi er hundre prosent en utdanningsinstitusjon, vi ønsker å trene, gi ungdommene våre muligheten til å tilegne seg kunnskap, men vi er også hundre prosent en turistbedrift,» sa Valaine.

En lignende institusjon har allerede åpnet i Ventspils denne sommeren, og et senter dedikert til verdensrommet forventes å åpne i Cēsis neste vår.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *