Instagram og Co.: Influencers i Norge trues med bøter – bakgrunnen

påvirkere

Norge: Retusjerte annonser skal rapporteres

Hvordan påvirkere tjener penger med sosiale medier

Hvordan påvirkere tjener penger med sosiale medier

Pamela, Bibi eller til og med Lena og Lisa: disse fornavnene er en integrert del av verden av sosiale nettverk. Dette er hva influencere tjener!

Vis beskrivelse

Glatt hud, smale hofter: Influencers i Norge må følge en ny bildebehandlingslov.

Oslo. Fredagen er inne Norge en lovendring som trådte i kraft før evt påvirkere og andre annonsører: Nå må retusjerte og ellers manipulerte bilder i betalte annonser bekreftes sirkulært og enhetlig.

Det betyr at reklameansikter må nå eksplisitt angi om de praktisk talt har tilpasset utseendet sitt i annonseplaner. De nye forskriftene inkluderer kroppsform, høyde og hud, så alt endres fra ansiktsform til smalere hofter. Les om det: Perfekt kropp? Hvorfor forfølgelsen er så farlig

Influencer: Norge slår ned på reklame

Merkekravet gjelder alle tradisjonelle og sosiale medier. Regjeringen insisterer uttrykkelig på gjennomføringsplikten påvirkere så vel som andre personer som annonserer på Internett og i sosiale medier laste opp.

Oppslaget skal representere omtrent syv prosent av bildeområdet og plasseres på et godt synlig sted i øvre venstre hjørne av annonsen. De som har laget annonsene og de som ønsker å tjene penger på dem kan holdes ansvarlige. Hvis tjenestemenn ikke følger loven, er det en trussel Vi vil.


Idealiserte kropper i reklame: Norge vil beskytte ungdom

Regjeringen forfølger et spesifikt mål med dette tiltaket: forbrukere bør være klar over at folk ikke alltid er representert i reklame som de er. se etter ekte.

Til syvende og sist bør det være mindre i annonser idealiserte kropper presenteres for å beskytte de yngste spesielt. Barne- og familieminister Kjersti Toppe hilser dette tiltaket velkommen: «Vi har endelig fått et kraftig tiltak mot usunt kroppspress, som spesielt barn og unge utsettes for». (dpa)


Denne artikkelen ble først publisert på morgenpost.de.cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *