Japan slo Norge 3-1 for å vente Sverige eller USA i kvarter

Japan eliminerte Norge 3-1 (pause 1-1) i 16-delsfinalen lørdag i Wellington, New Zealand, og kvalifiserte seg til kvartfinalen i verdenscupen for kvinner.

Denne duellen mellom to nasjoner som har vært verdensmestere i det siste, ble til fordel for Japan (FIFA 11) fra det 15. minutt. Et selvmål fra Ingrid Syrstad tok ikke motet fra nordmennene (FIFA 12) som utlignet fem minutter senere takket være en fin heading fra Guro Reiten (1-1, 20.).

I andre omgang var Japan veldig opportunistiske og konverterte sine sjeldne sjanser. Risa Shimizyu (2-1, 50.) og turneringens toppscorer med fem mål Hinata Miyazawa (3-1, 81.) sørget for kvalifiseringen til japanerne som allerede hadde vunnet sine tre kamper i gruppespillet.

Mellom det andre og tredje målet kom Ada Hegerberg, den første kvinnen som vant Ballon d’Or i 2018, inn i kampen femten minutter fra slutt da hun ikke var i full besittelse av midlene sine. Hun klarte ikke med den andre norske stjernen Caroline Graham Hansen å snappe utligningen. Innbytter Karina Saevik hadde den beste sjansen til å utligne, men skuddet hennes gikk utenfor.

Japan møter vinneren av søndagens etterlengtede åttendedelskamp mellom Sverige (FIFA 3) og USA (FIFA 1) på fredag.cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *