Japan slo Norge for å gå videre til kvartfinale

Axel Allag, Media365, publisert lørdag 5. august 2023 kl. 11:53

Japan klarte å overvinne Norge denne lørdagen (3-1), og kvalifiserte seg dermed til kvartfinalen i verdenscupen, med forventet motstand mot vinneren av Sverige-USA.

Japan vil fortsette sin reise i dette verdensmesterskapet i 2023. Etter å ha knust Spania for siste gruppespillkamp (4-0), startet japanerne denne 16-delsfinalen på en god måte mot Norge. Raskt åpnet de scoringen etter et innlegg fra Miyazawa som ble avverget av Engen i nettmerkene hans (1-0, 15.). Denne skjebnens vri ble raskt glemt av Norge som ikke tvilte lenge ved å utligne takket være Reitens avgjørende heading i full tid svakt av laget sitt (1-1, 20.). Dominerende, Japan fortsatte ofte med plasserte angrep i et forsøk på å undergrave motstanderen. Rett før pause utnyttet Shimizu en urolig bakvakt for å prøve lykken, utenfor mål (41.).

Klinisk Japan for å kvalifisere seg

Med stillingen 0-0 til pause ble andre akt gjenopptatt i samme tempo: i Japan ballen, i Norge lavblokken for å stå imot bølgene, til tross for en mer overbevisende start på perioden. I hvert fall inntil det 50. spilleminuttet og Boe Risas tapte pasning som kunne komme Risa Shimizu til gode, hvis skudd blokkert av Engen avsluttet sitt løp i baksiden av Mikalsens nettmaske (2-1, 50.). Mens Norge klarte å få hodet opp av vannet – litt – etterpå, fortsatte Japan å mangedoble angrepene for å få et definitivt brudd. Dette ble ikke oppnådd umiddelbart til tross for noen muligheter, spesielt for Tanaka, hvis skudd ble avvist over mål (65.).

Med Ada Hegerbergs inntreden kunne Norge heve spillenivået, men Saevik bommet på utligningen med noen få centimeter på grunn av et for krysset skudd (77.). På et supersonisk angrep i to pasninger, bekreftet Japan sin suksess takket være den 5. prestasjonen i turneringen til Hinata Miyazawa (3-1, 81.), men også paraden til Yamashita foran hodet til Saevik (90. + 1). I kvartfinalen skal japanerne utfordre vinneren av motstanden mellom Sverige og USA.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *