«Jeg hater russere» – Moskva raser

Uttalelsene fra en norsk konsul i Russland vakte forargelse i Moskva. Et sikkerhetskamera tok opp dommen.

Etter at en norsk diplomat kom med fornærmende bemerkninger om russerne, krevde den russiske regjeringen at de skulle gå. Nok et besøk til landet for konsul Elisabeth Ellingsen var «umulig», sa det russiske utenriksdepartementet torsdag. Ellingsen hadde tidligere vist overvåkingsvideo i resepsjonen på et russisk hotell, der hun annonserte at hun «hatet russere».

Det russiske utenriksdepartementet hadde tidligere innkalt den norske ambassadøren Rune Resaland over hendelsen og protesterte mot Ellingsens «fornærmende anti-russiske ytringer».

Det norske UD tar avstand

Overvåkingsvideo av en hotellresepsjon i Murmansk dukket opp på internett i helgen. Ellingsen sa: «Jeg hater russere. Bare gi meg et rom. Jeg er vant til å rydde rom, jeg er fra Skandinavia.»

Norsk UD hadde allerede tatt avstand fra hendelsen forrige helg og «beklaget dypt». En talskvinne sa torsdag at ambassadøren ble gjort oppmerksom på hendelsen og tilbakekalte Ellingsens visum.

Diplomatens uttalelser kommer i en tid med spenning mellom Russland og Vesten. På grunn av den russiske angrepskrigen mot Ukraina, reagerte Europa og USA med en rekke sanksjoner mot Moskva.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *