«Jeg liker ikke en person, så bli der!» Innsatte i Jēkabpils fengsel protesterer mot plassering i «bur»

Som en av fangene, Yuriy, forteller til TV3s «Bez Tabu»-program over telefon, blir folk slått i «bur» uten grunn.

«Vi kunngjorde en sultestreik fordi folk sultet i «bur» – brakker med et strengere regime uten grunn. Bare uten grunn. Vi liker ikke en person, så vi spiller. Derfor kunngjorde vi en sultestreik som varte 24 timer, sier Yuriy.

Selv soner han straffen på den halvlukkede cellen, der innsatte slipper å tilbringe all tid på lukket celle, inkludert muligheten for å bruke telefon.

«Hvorfor gjøre folk sinte? De har allerede blitt frarøvet sin frihet! Rundt 100 personer deltok i sultestreiken, kanskje flere. Hele fengselet deltok. .

I mellomtiden sier fengselsadministrasjonssjef Dmitrijs Kalins at fanger ikke blir straffet uten grunn.

«I Jēkabpils fengsel utviklet det seg en situasjon da noen fanger viste sin støtte til noen fanger som hadde et økt regime for krenkelser. De hyppigste bruddene er oppbevaring av uautoriserte gjenstander, ikke observere de daglige rutinene, for eksempel om natten – når du må gå å sove, men hold deg våken. [protests] endte opp med å ha pedagogiske samtaler med fangene og motiverte dem til ikke å motsette seg administrasjonen, sier Kalins.

For at fengselsklienter skal bruke tiden sin meningsfullt, bryte reglene i den interne orden i fengslene minst mulig, angre på det de har gjort, som et resultat av at de sitter bak murene og lykkes i s Integrering i samfunnet etter soning. , det bør sørges for resosialiseringstiltak og generelt et miljø som legger til rette for gode levekår i fengslene. Han trakk som eksempel frem senteret for avhengige personer i Olaine fengsel, som ble bygget med støtte fra et norsk finansielt instrument og åpnet dørene for seks år siden.

Se mer i vedlagte klipp.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *