John Carew: Tidligere Aston Villa-spiss fengslet i 14 MÅNEDER for skatteunndragelse

Tidligere Aston Villa-fotballspiller John Carew er fengslet i 14 måneder for skatteunndragelse, etter at han uforvarende unnlot å opplyse om inntektene sine i Oslo tingrett.

Carew (43) ble også bøtelagt med 45 353 pund (540 000 kroner) for skatteunndragelse på til sammen 456 264 pund (5,4 millioner kroner) i hjemlandet Norge.

Carews straff kunne vært doblet hvis retten hadde funnet ut at den tidligere Premier League-stjernen handlet med vilje for å unngå å betale skatt.

Hvis Carew hadde handlet forsettlig ved å begå skatteunndragelse mellom 2017 og 2019, ville påtalemyndigheten anslått at en passende dom for Carew ville vært en fengselsstraff på omtrent to år og syv måneder, mens hans tiltalte ønsket en samfunnsstraff.

I den 38 sider lange dommen fant retten at Carew handlet «grovt uaktsomt», men finner det ikke bevises utover rimelig tvil at 43-åringen ga uriktige opplysninger til norske skattemyndigheter.

«Av de fremlagte bevisene kan retten ikke se at det er dekning for Carews beslutning om ikke å avsløre hans inntekt og formue, selv om beskrivelsen av lovbruddet var så oppfylt,» sa dommeren i Ingvild Boe Hornburg tingrett i dømmekraft. «Etter rettens oppfatning er det ingenting i bevisene som støtter en slik antakelse.»

Nordmannen har tidligere erkjent straffskyld for bedragerianklager reist av skattemyndighetene, og hans forsvarer Berit Reiss-Andersen insisterte på at saken burde blitt behandlet som en tilståelsessak gitt at han innrømmet skatteunndragelse, men hele tiden fastholdt at han ikke hadde begått med vilje. bedrageri.

Den tidligere Aston Villa- og Norge-spissen John Carew er fengslet for skatteunndragelse

Den tidligere spissen ble også rammet med en heftig bot på 45 353 pund (NOK 540 000) for skatteunndragelse.

Den tidligere spissen ble også rammet med en heftig bot på 45 353 pund (NOK 540 000) for skatteunndragelse.

Carews advokat mener også avgjørelsen bør sees på som en seier.

«Det viser at John Carew blir trodd på alle punkter,» sa Berit Reiss-Andersen i en uttalelse, via norske medier. E24. «Retten fant at han handlet grovt uaktsomt, men ikke med forsett. Vi har alltid sagt det, og Carew har gjort det klart at han ønsker å gjøre det godt igjen.

Rapporten sier videre at ingen av partene har bestemt seg for å anke dommen eller ikke.

Han hevder også at det ble brukt en såkalt 183-dagersregel mot Carew i hans skatteunndragelsessak.

Er du skattepliktig bosatt i utlandet, noe Carew har vært siden 2000, kan ikke personen oppholde seg i Norge lenger enn 183 dager.

Det er presentert bevis mot Carew som hevder at han overskred denne terskelen i seks år på rad fra 2014 til 2019, med den nå pensjonerte fotballspillerens bankkorttransaksjoner som ble overvåket. Carew bestred ikke dette beviset.

Eks-Aston Villa-frontmann sier at han ikke ønsket å unngå å avsløre eiendelene sine

Carew er avbildet her på en Disney-premiere av Maleficent 2 i oktober 2019 i Oslo

Eks-Aston Villa-frontmann sier at han ikke ønsket å unngå å avsløre eiendelene sine

Den tidligere landslagsmannen hevdet selv handlingene hans var et resultat av dårlige råd fra venn, advokat og tidligere agent Per A. Flod.

Carew insisterer på at Flods råd resulterte i at han ikke avslørte inntekter og eiendeler fra utenfor hjemlandet, og sa at han ble «kontrollert som en marionett».

«Jeg stolte blindt på ham,» sa Carew. – Jeg var overbevist om at han hadde rett. Han kontrollerte meg nesten som en dukke.

«Jeg forstår at det er en grov uaktsomhet av meg å stole så mye på ham, men det var derfor jeg gjorde det.»

Aktoratet hevdet at Carew hadde mange muligheter til å korrigere informasjon gitt til myndighetene, men valgte å la være.

Politiadvokat Ragna Flaekoy Skjakodegard sa forrige måned: «Carew hadde svært mange muligheter til å korrigere opplysningene som ble gitt til skattemyndighetene.

43-åringen har tilbrakt over 15 år som profesjonell fotballspiller, men bare tre og en halv av dem har vært i hjemlandet.

43-åringen er kanskje mest kjent for sin tid i Premier League med Villa

43-åringen er kanskje mest kjent for sin tid i Premier League med Villa

Som sådan har det overveldende flertallet av inntektene hans blitt tjent utenlands, etter å ha filmet for Valencia, Roma, Lyon og Besiktas.

Imidlertid er den nå pensjonerte spissen kanskje mest kjent for sin tid i Premier League, hvor han spilte for Aston Villa i fire år, West Ham i ett, og tilbrakte en halv sesong på lån i Stoke.

I tillegg har Carew representert landet sitt 91 ganger, scoret 24 ganger, og ble kåret til årets norske fotballspiller tre ganger mellom 2005 og 2008.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *