Juridiske teknologitrender – Innsikt fra 751 juridiske fagfolk

Future Ready Advokatundersøkelse: Nye og forbedrede teknologifunksjoner gir mange lovlige bransjeorganisasjoner i Europa og USA større motstandskraft, bedre kundeforhold og bedre ytelse. 63 % av ledende teknologiselskaper sier at fortjenesten deres har økt det siste året, mer enn andre selskaper.

I det fjerde året av Wolters Kluwer Future Ready Advokatundersøkelse Det er tydelig at teknologi blir en stadig viktigere faktor for bedre ytelse i juridisk sektor hvert år og at etterspørselen etter teknologi stadig øker.

Juridisk teknologirapport

2022-rapporten fremhever følgende trender i Europa og USA:

  • Den økende betydningen av teknologi øker, både for advokatfirmaer og for juridiske avdelinger.
  • For juridiske avdelinger er teknologi en kritisk faktor for å velge og beholde advokatfirmaer.
  • Den økende bruken av teknologi er en av de største endringene for juridiske avdelinger og advokatfirmaer.

Det er ubestridelig at behovet for teknologi er en viktig faktor for å forbedre ytelse, effektivitet og produktivitet. Likevel sliter organisasjoner med å utnytte teknologien optimalt og rapporterer det Det er fortsatt behov for forbedringer i endringsledelse og opplæring i nye verktøy.

Også i 2022 er mer teknologi tatt i bruk og mer investert i teknologi, og denne veksten forventes å fortsette i fremtiden. Konfrontert med økt arbeidsbelastning og begrensede budsjetter, bruker bedriftsjuridiske avdelinger nå teknologi for å automatisere arbeid og forbedre produktiviteten. Også advokatfirmaer, som står overfor ulike klientforventninger, økende konkurranse og økte produktivitetskrav, stoler i økende grad på teknologi.

Teknologiledere lykkes

Tallene er klare: teknologiledere – organisasjoner som får mest mulig ut av teknologi – lykkes. Hvert år utkonkurrerer de andre organisasjoner på flere nøkkelområder og viser hvorfor det er viktig å investere i teknologi og implementere riktig teknologi. 63 % av toppmoderne advokatfirmaer rapporterer det overskuddet deres har økt det siste året – mer enn andre selskaper.

I 2022 identifiserte 54 % av organisasjonene seg som teknologiledere, mens 44 % identifiserte seg som «i overgang». Antall organisasjoner som identifiserer seg som ledere har økt sammenlignet med tidligere år (40 % i 2021 og 39 % i 2020). Ledere har vist at de er mer robuste, fleksible og mer vellykkede under pandemien og i et raskt skiftende juridisk landskap.

Juridiske teknologier og talenter

Advokater ønsker å jobbe for organisasjoner som kan håndtere teknologi. 87 % av advokatene innen juridiske tjenester og 83 % av advokatfirmaene mener det er ekstremt viktig å jobbe for en organisasjon som utnytter teknologien mest mulig. Dagens talent har høye forventninger når det gjelder tilgang til de nyeste verktøyene og teknologiene som muliggjør fleksibilitet, endring og fjernarbeid.

2022 Wolters Kluwer Future Ready Advokatundersøkelse: Ledende endringsrapport inkluderer innsikt fra 751 jurister over hele Europa og USA. Last ned rapporten i dag og lær alt om LegalTech >>

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *