Kamil Grosicki og Grzegorz Krychowiak i Qatars VM-troppen

Mandag starter omgrupperingen av laget på 26 personer, som trener Czesław Michniewicz ønsker å ta med til VM i Qatar.

Blant de nominerte var Kamil Grosicki, så for første gang siden 1986 og VM i Mexico får Pogoń Szczecin sin egen spiller i VM. På det tidspunktet var Marek Ostrowski en visshet i lagoppstillingen. Grosicki må tjene sine minutter, og utnevnelsen hans skaper kontrovers.

– Kamil har så store ferdigheter at han kan hjelpe oss i kamper. Han har spilt mye og jevnlig i Pogoń i et år, så han er godt forberedt til VM. Han skal ikke dit for å skape en atmosfære, men som enhver konkurrent har han mer seriøse oppgaver – forklarte valget til Czesław Michniewicz.

Grzegorz Krychowiak, en av lederne for laget, har lenge vært et sikkert kort. Og selv om midtbanespilleren ofte ble kritisert for form og feil, satset Michniewicz alltid på ham – akkurat som sine forgjengere – Adam Nawałka eller Paulo Sousa.

Husk at Grosicki er en elev av Pogoń, og Krychowiak av Orła Mrzeżyno, som også kort spilte for Stal Szczecin. Treneren jobbet også for Pogoń (våren 2014 og i sesongen 2014/15). Det vil ikke være andre regionale aksenter.

Den brede oppstillingen inkluderte: Arkadiusz Reca, Adam Buksa, Mateusz Łęgowski, Kacper Kozłowski og Jakub Piotrowski.

Reca, 27 (han tilbrakte sesongen 2014/15 i Świnoujście Premier League-flåten) er uheldig da han pådro seg en muskelskade i tirsdagens kamp i Italia og vil være ute i flere uker. Han gikk også glipp av tidligere kamper på grunn av skader. Skaden styrte også Adam Buksa ut av kampen. Spissen fra Pogoń i 2018-2020 så veldig interessant ut i fjor i landslagskamper, i sommer bestemte han seg for å forlate New England Revolution og dro til Lens. I Frankrike har han helseproblemer og må mest sannsynlig opereres og pause i noen måneder.

Łęgowski, Piotrowski og Kozłowski er unge spillere. Łęgowski er en Pogoń-spiller, og Piotrowski og Kozłowski var portører. Michniewicz bestemte at de ikke var i god nok form til å hjelpe landslaget. Treneren satset på Damian Szymański, som spiller i Hellas. Valget – som i tilfellet med Grosicki – skapte kontrovers.

– Alle var under observasjon og vi bestemte at Damian var i best form – forklarte treneren.

Treningsleiren begynner på mandag, og onsdag spiller polakkene vennskapskamp mot Chile i Warszawa. Dette er lagets eneste test før verdenscupen. Torsdag skal teamet fly til Qatar. 22. november spiller han første kamp mot Mexico, 26. november mot Saudi-Arabia, og 30. november mot Argentina. Målet til polakkene er å komme seg ut av gruppen.

Det skjer i Polen og rundt om i verden – les videre i.pl

Partner reklamemateriell

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *