Kanadiske Antoine Cyr bommer så vidt på pallen i Tour de Ski

Den kanadiske langrennsløperen Antoine Cyr endte en brøkdel av et sekund utenfor pallen i et Tour de Ski-arrangement i Val di Fiemme, Italia, lørdag.

Cyr fra Gatineau, Que., fullførte et tiendedels sekund fra bronse i 15-kilometer klassisk ski-arrangement for menn, og fullførte seks runder av den utfordrende banen på 40 minutter og 0,5 sekunder.

«Det er flott å få et så godt resultat,» sa Cyr i en pressemelding. «Alle gutta rundt meg har hatt verdenscuppaller. Å være så nærme er en stor prestasjon, og jeg er så glad for å kunne gi et godt resultat som dette til laget, staben og alle involverte med oss. Støtt hjemme.»

Cyr rykket opp til åttende i den samlede Tour-stillingen med ett løp igjen

SE | Cyr bommer på pallen med en brøkdel av et sekund:

Kanadiske Antoine Cyr bommer på pallen med en brøkdel av et sekund

Cyr tok en fjerdeplass på 15 km massestart for menn i verdenscuppen i Val di Fiemme og mistet pallen i en fotofinish.

24-åringen nådde sin første sprintfinale i karrieren fredag, og ble nummer seks på Tour de Ski-stoppen.

Cyr vant sin første verdenscuprunde noensinne på fredag, og endte først i sitt kvartfinaleheat før han ble nummer seks i sprintfinalen.

«Jeg kjente det fra sprintheatene i går,» sa han. «Ryggen min hadde vondt i morges, og jeg tenkte bare «La oss ta en runde om gangen og se hvordan det går, hvordan kroppen min føles.»

«Jeg forbedret meg gjennom løpet og gikk på ski så godt jeg kunne.»

Norske Johannes Hoeflot Klaebo forble ubeseiret i årets Tour, og vant etappe seks med tiden 39:59,2, 1,3 sekunder foran Cyr.

Paal Golberg, også fra Norge, ble nummer to på 39:59,6, mens Italias Francesco De Fabiani kantret Cyr over målstreken og ble nummer tre på 40:00,5.

«Det hadde vært en drøm som gikk i oppfyllelse å være på pallen, men til slutt var det tett, men ingen sigarer som de sier. Jeg gikk et ganske perfekt løp og gjorde alt jeg kunne,» sa Cyr. «Det er en stor selvtillitsøkning for resten av sesongen som fortsatt er ung.»

Andre kanadiere i aksjon inkluderer Olivier Léveillé (Sherbrooke, Que.), som endte på 31. plass, mens Russell Kennedy (Canmore, Alta.) gikk på ski til 42., Sam Hendry (Canmore) endte på 46. plass og Remi Drolet (Rossland, BC) endte på 54. plass.

Stewart-Jones slår personlig rekord

Blant kvinnene feiret kanadiske Katherine Stewart-Jones sin første topp 10 i karrieren lørdag i Val di Fiemme.

«Jeg er begeistret. Jeg har vært nær noen ganger og ønsket intet mindre enn en topp 10-plassering i dag,» sa Stewart-Jones.

27-åringen fra Chelsea, Que., endte på 10. plass sammenlagt med en tid på 45:02,9.

«Jeg sa til meg selv da jeg deltok i løpet at jeg like godt kunne gå for det. Jeg ønsket å gå godt på ski de to første rundene. Det var en rask løype. Jeg spilte det bra taktisk. … Det er ganske fantastisk», hun sa. .

Tysklands Katharina Hennig vant etappe seks med tiden 44:26,7. Sveriges Frida Karlsson beholdt sin samlede ledelse i Tour de Ski med en andreplass på 44:27,4. Finske Kerttu Niskanen ble nummer tre (44:27,5).

Hennes landsmann Dahria Beatty (Whitehorse) endte på 37. plass.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *