Kanadiske tennisspillere dominerte Davis Cup for første gang. Tsjekkerne kjenner allerede motstanderne for neste år

Fra 23. til 27. november kulminerte den 110. utgaven av Davis Cup i Malaga. Denne gangen vant kanadierne den prestisjetunge tenniskonkurransen for herrelandslaget etter å ha vunnet finalen mot australierne. Samtidig fikk vi vite hvem de tsjekkiske tennisspillerne skal møte i februarkvalifiseringen.

Totalt åtte lag deltok i finaleturneringen, som fant sted på en hard court på Martin Carpena Arena. Nærmere bestemt var disse Italia, USA, Tyskland, Canada, Spania, Kroatia, Nederland og Australia. De forsvarende mesterne Russland har blitt ekskludert fra årets konkurranse.

Parene til semifinalene utkrystalliserte seg fra de fire kvartfinalekampene. Den inneholdt australiere mot kroater og italienere mot kanadiere. Og de to duellene hadde et dramatisk forløp.

Avgjørelsen deres har bare kommet i de fire siste kampene. I det førstnevnte tilfellet, parene Max Purcell, Jordan Thompson og Nikola Mektić, kjempet Mate Pavić om nøkkelpunktet. Til slutt jublet motstanderne, da de vant etter settene 6:7, 7:5 og 6:4.

I finalen fikk de selskap av representanter fra lønnebladets land. Også en ganske spennende avgjørende dobbeltkamp i sammensetningen av Felix Auger-Aliassime, Vasek Pospisil – Matteo Berrettini, Fabio Fognini endte med resultatet 7:6 og 7:5.

Kampen om selve salatbollen endte uten dobbeltkamp, ​​med kaptein Frank Dancevicas side som vant 2-0 etter singelkampene. Hvem gjorde det spesielt til en stor hit på søndag?

Det første store steget ble tatt av Denis Shapovalov, som slo Thanasi Kokkinakis 6:2 og 6:4 på halvannen time. Han ble deretter fulgt av verdens nummer seks, den allerede nevnte unggutten Auger-Aliassime. Han slo australske Alex De Minaur i settene 6:3 og 6:4.

Canada feirer sin første Davis Cup-triumf. Det ble det sekstende landet som dukket opp på listen over vinnere av denne tradisjonelle konkurransen. Takket være 32 seire dominerer amerikanske tennisspillere den historiske rangeringen, laget vårt forblir på de tre første av 1980, 2012 og 2013.

Forresten, Tsjekkia vet allerede navnet på motstanderen for kvalifiseringen til den kommende sesongen. Skjebnen til lagets ikke-spillende kaptein, Jaroslav Navrátil, er avgjort av Portugal. Kampen spilles på hjemmebanen til en motstander fra den iberiske halvøy.

Kilde: Davis Cup

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *