Kilde motstår Odermatt for å vinne andre strake motbakkeløp

BEAVER CREEK, Colo. (AP) — Norges Aleksander Aamodt Kilde vant sitt andre strake verdenscuprenn i utfor for å starte sesongen, til tross for dårlig vær.

Til tross for å ha kjempet mot sykdom hele uken på trening, cruiset Kilde gjennom den tøffe Birds of Prey-løypa lørdag på tiden 1 minutt, 42,09 sekunder. Det var nok til å holde unna Marco Odermatt fra Sveits med 0,06 sekunder. Canadas James Crawford endte på tredjeplass for sin andre verdenscuppalle i karrieren.

Kilde vant også åpningen i utfor sist helg i Lake Louise, Alta.

Det har vært en tøff uke, sa Kilde etter løpet. «Jeg fikk influensa i Lake Louise etter en veldig, veldig fin helg. Det slo meg virkelig hardt. Så fikk jeg noen dager til å hvile og slappe av. … jeg følte meg bra. Jeg kjenner det fortsatt litt i systemet mitt.

Beaver Creek-besetningsmedlemmer hadde banen i god form en dag etter at et utforløp ble avlyst på grunn av mye vind og snøfall.

Kilde nådde hastigheter på rundt 75 mph (121 km/t) da han tok sin åttende verdenscupseier i utfor. Dette ga ham med Kjetil Jansrud tredje flest utforseiere i verdenscupdisiplinen blant norske herrer. Totalt løyper kun Aksel Lund Svindal (14) og Lasse Kjus (10).

«Jeg fant et veldig, veldig bra oppsett med utstyret mitt og også med skia,» forklarte Kilde. «Jeg tror på meg selv. Jeg har tillit til meg selv. Jeg har en god spilleplan. Når jeg er i starten, dveler jeg ikke ved noe. Jeg vet at planen er det jeg gjør og når jeg vil, det vil gå raskt.

Odermatt har vært på pallen i alle fire verdenscuprenn denne sesongen mens han prøver å forsvare sin samlede verdenscuptittel. Den 25 år gamle rytteren ble nummer tre i sesongens første utfor sist helg. Han vant også en storslalåm og en super-G.

Ryan Cochran-Siegle havnet på en syvendeplass for beste amerikanske resultat. Han ble nummer niende i utfor ved Lake Louise.

«Det har vært solid,» sa Cochran-Siegle om fremgangen hans i disiplinen. «Noen småting her og der som tok meg ut av de tre beste. Du må gå på ski med mye intensitet og gå på ski uten å gi opp, på en måte. I dag var et godt steg.

Sveitseren Beat Feuz, som vant OL-gull i utfor ved lekene i Beijing i februar i fjor, ligger på en niende plass.

Beaver Creek-etappen av kretsen avsluttes søndag med et super-G-løp. Odermatt blir favoritt etter å ha holdt unna Kilde i åpningssuper-G sist helg.

___

AP Skiing: https://apnews.com/hub/skiing og https://twitter.com/AP_Sports

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *