KOMMENTAR: Sverige spionskandale – Nordisk land bør tenke nytt om sin liberale innvandringspolitikk

Forfatter av bildene: Pixabay|Beskrivelsen: svenske flagget


Sverige sendte inn en forespørsel til NATO, men før lenge ble det igjen oppslukt av spionskandalen. Hans liberale politikk er interessant, men sikkerheten til landet er avgjørende i dette tilfellet, spesielt hvis han slutter seg til et fellesskap som NATO eller EU.

Ifølge tilgjengelig informasjon skal et ektepar ha blitt arrestert under en blitzaksjon av spesialpolitistyrkene, mistenkt for å ha spionert til fordel for en «uidentifisert fremmed makt». Men gitt at de flyttet til Sverige fra Russland, er det ikke mye rom for videre diskusjon. De eide et elektronikksalgsselskap som hjelper til med å få informasjon om teknologier, eller smugler teknologier som er underlagt embargo, for eksempel sjeldne brikker.

I tillegg tillater «dekning» av et kommersielt selskap fri bevegelse over hele landet. De skulle utføre aktiviteter mot et annet «unavngitt» land, men på grunn av opphold i Stockholm, Finland (også kandidat for NATO-medlemskap), Norge (NATO-medlem), eller Danmark (NATO og EU), eller de baltiske statene, men fra Russland får de tilbud om å være nærmere og det er store russiske diasporaer.

Nylig skulle to brødre med iransk opprinnelse som jobber for den russiske etterretningstjenesten GRU arresteres, mens den ene til og med skulle være ansatt i den svenske militær- og sikkerhetstjenesten MUST. Så spørsmålet er hvordan Sverige gjør sikkerhetsklareringer. Gitt den generelle interne situasjonen er det ingen tvil om at de svenske sikkerhetsstyrkene er overveldet av immigrasjon og smugling av våpen og eksplosiver.

Det er tyverier av leiligheter og hus, mens svenskene ikke en gang har låst husene sine. Biltyveri, som ligner. Og plutselig er det gjenger som opererer her, spesielt sør i Malmö, hvor skyting eller bombing er ganske vanlig. I tillegg misbruker ofte innvandrere helse- og sosialsystemet og mange av dem har på mystisk vis «forsvunnet».

Innvandring, menneske- og våpenhandel, økende vold er et problem for Sverige. Dette sliter ham ut økonomisk og skaper sosiale barrierer. I tillegg kommer sikkerhetshensyn og større investeringer i politi og sikkerhetstjenester.

Sverige er et svært teknologisk avansert land. Derfor er han absolutt på radaren til andre land, og med søknaden om NATO-medlemskap blir denne interessen bare tiltagende. Hovedsakelig i Russland. Det er ikke for ingenting at russiske ubåter kommer inn i svensk territorialfarvann og øya Gotland er strategisk territorium for Sverige.

Det kan derfor antas at Sverige i fremtiden vil revurdere sin liberale innvandringspolitikk og forene sin militærpolitikk med NATO, som ikke lenger vil tillate slike utskeielser. Samtidig vil den selvfølgelig presse teknologiene sine, noe som ikke er uvanlig. Enten det er JAS-39 Gripen-fly, ubåter eller kampskip, eller tilbud fra sivile selskaper.

Kilde: aftonbladet.se, apnews.com, afp.com

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *