Kongelige: Europeiske arvinger til tronen lever så forskjellige liv

Den neste generasjonen av det europeiske monarkiet er kvinnelig! Prinsesse Ingrid Alexandra, prinsesse Leonor, prinsesse Amalia og prinsesse Elisabeth har vokst opp de siste årene og forbereder seg på rollen som dronning av landet sitt. Noen ganger mer, noen ganger mindre tradisjonelle.

Du følger gode fotspor. Prinsesse Ingrid Alexandra av Norge, 19, prinsesse Leonor av Spania, 18, prinsesse Amalia av Nederland, 19, og prinsesse Elisabeth av Belgia, 22, er fremtiden til det europeiske monarkiet. Prinsessene har vokst opp de siste årene og begynner så smått å følge sin egen vei. Og hver på sin måte.

Fire kvinner med fire forskjellige liv som alltid har samme fremtid. GALA tar en titt på gaven deres.

Europeiske arvinger til tronen lever helt andre liv

Prinsesse Ingrid Alexandra av Norge – eventyreren

Prinsesse Ingrid Alexandra skal bestige den norske tronen etter sin far, prins Haakon, 50, men i mellomtiden kan det kongelige fortsatt nyte hennes frihet. Ingrid Alexandra feiret studieavslutningen sommeren 2023, men hun ga seg ikke pause etterpå. Prinsessen har jobbet der siden høsten Uranienborg skole som skoleassistent og hun skal til og med ha flyttet i nærheten av sin nye arbeidsplass. Tronarvingen skal ha slått seg ned i bydelen Grünerløkka, et av de mest trendy nabolagene i Oslo, kjent for sin gatekunst, elegante barer, trendy nattklubber, loppemarkeder, helgemarkeder og sine koselige kafeer.

Prinsesse Ingrid Alexandra

© Dana Press

En avgjørelse som ikke overrasket Ulf André Andersen, sjefredaktør i «Se og Hør». Prinsesse Ingrid Alexandra er i hennes øyne en «tøff, uredd og eventyrlysten jente». Likevel er beslutningen om å ha din første leilighet midt på Grünerløkka – og ikke vest i byen – en spesielt viktig beslutning, fordi sikkerheten til Det Kongelige skal ivaretas 24 timer i døgnet Magnus Heien Haugstad kunne også s ta vare på den norske prinsessen. Det ryktes at studenten og kongen hadde vært et par siden Ingrid Alexandras 18-årsdag, Retten har foreløpig ikke ønsket å uttale seg offisielt om disse overskriftene.

Prinsesse Amalia av Nederland – den jagede

Prinsesse Amalia har (ennå) ikke privilegiet av å ha sin egen leilighet. Etter at tronfølgeren måtte forlate sin delte studentleilighet i Amsterdam og reise hjem til Huis ten Bosch slott i 2022, bare uker etter at hun startet på bachelorgraden i politikk, psykologi, juss og økonomi (PPLE), er hun under spesiell observasjon . Årsaken er truslene fra den nederlandske mafiaen som har plaget palasset i flere måneder. Og Amalia lider også av de økte sikkerhetstiltakene. «Jeg begynte på college og tenkte at jeg ville gjøre det alle studenter gjør. Dessverre var virkeligheten alt annet enn. Jeg skal være helt ærlig: Jeg har fortsatt store problemer med å takle det. Normalt savner jeg studentlivet,» den 19. sa år gammel under en tur til Karibia med foreldrene sine tidligere i år.

Prinsesse Amalia

© Dana Press

En grunn til at spanske medier for øyeblikket mistenker at tronfølgeren i all hemmelighet har flyttet til Madrid. De siste månedene og ukene har Amalia blitt sett svært ofte i den spanske hovedstaden, og dronning Máxima (52) skal også ha besøkt datteren sin i metropolen i begynnelsen av november. Hvis Amalia virkelig bestemte seg for å ta dette skrittet, kunne kanskje litt mer fred endelig komme tilbake til livet hennes.

Før det ble kjent at prinsessen var målet for mafiaen, snakket media om en angivelig kjæreste i 2022 – det var til og med snakk om en forlovelse. Tronarvingen bekreftet imidlertid aldri overskriftene. «Jeg får massevis av kjærlighet fra menneskene rundt meg, men jeg vet at det ikke er svaret du mener. Jeg vil heller holde det for meg selv, men jeg lover, hvis noen er seriøse, vil du være den første til å vite, ” svarte hun intelligent på spørsmål fra nysgjerrige journalister.

Prinsesse Leonor av Spania – den respektfulle

Amalia kunne av og til nyte det kongelige selskapet i Madrid til hennes kollega prinsesse Leonor, 18. Men mens nederlenderen for tiden prøver å nyte studentlivet, har Leonor gjennomgått tradisjonell militærtrening på universitetet siden august i år. General Military Academy of Zaragoza, som er den spanske ekvivalenten til British Royal Military Academy Sandhurst. Arvingen til den spanske tronen vil deretter gå på marineskolen og fullføre opplæringen ved General Air Academy. Leonor har allerede fullført International Baccalaureate (Abitur) ved UWC Atlantic College i det walisiske fylket Vale of Glamorgan i mai 2023.

Prinsesse Leonor

© Dana Press

«Jeg har nettopp fullført videregående studier og jeg starter nå en ny fase med militær trening. Jeg er glad fordi jeg vet hvor mye spanjolene setter pris på våre væpnede styrker… Dette er et viktig øyeblikk i livet mitt, og jeg «Jeg er veldig spent og fast bestemt på å fortsette å lære og gjøre mitt beste,» sa prinsessen under prisutdelingen til Princesa de Girona Foundation 5. juli i Girona, Catalonia. Den hengivne Leonor bestemmer seg for å bli med i hæren etter skoletid, og følger i farens fotspor. Kong Felipe55.

Prinsesse Elisabeth av Belgia – den målbevisste

Prinsesse Elisabeth viser seg å være like hengiven. I Sommeren 2018 flyttet arvingen til den belgiske tronen for to år «United World College of the Atlantic» i Wales, her ble hun uteksaminert fra videregående. Elisabeth begynte deretter på Royal Military School (KMS), hvor hun fullførte opplæring i militær- og samfunnsvitenskap. Prinsessen har studert «Historie og politikk» siden sommeren 2021 ved Lincoln College, University of Oxford.

© Dana Press

Prinsesse Elisabeth returnerer imidlertid fortsatt til Belgia for viktige opptredener på vegne av kronen; Elisabeth kjenner godt til sin spesielle posisjon. Belgieren praktiserer allerede kongelig tilbakeholdenhet, kommer aldri i overskriftene og vet fremfor alt hvordan hun skal beskytte privatlivet sitt som en skatt.

Kilder som brukes: seoghoer.dk, vanitatis.elconfidencial.com, Dana Press, lecturas.com, svenksdam.se

Gala

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *