Krig i Gaza: Norge støtter anerkjennelse av en palestinsk stat

På bakgrunn av krigen i Gaza har Norge erklært sitt ønske om å anerkjenne en palestinsk stat ved siden av andre stater. – Norge er klar til å anerkjenne staten Palestina, sa Norges statsminister Jonas Gahr Störe.

red/AFP

12. april 2024 – 21:21På bakgrunn av krigen i Gaza har Norge erklært sitt ønske om å anerkjenne en palestinsk stat ved siden av andre stater. – Norge er klar til å anerkjenne staten Palestina, sa Norges statsminister Jonas Gahr Störe fredag ​​under en pressekonferanse med sin spanske kollega Pedro Sánchez. Det er imidlertid fortsatt ingen konkret tidsplan for prosjektet. Videre må beslutningen tas i nært samarbeid med «likesinnede land».

Det norske parlamentet hadde allerede i november vedtatt et regjeringsforslag med sikte på å anerkjenne en uavhengig palestinsk stat. Det skandinaviske landet var vertskap for samtaler mellom Israel og palestinerne på begynnelsen av 1990-tallet, som førte til Oslo-avtalen fra 1993.

I en tale sammen med Störe sa den spanske statsministeren Sánchez at landet hans var «fast bestemt på å anerkjenne Palestina som en stat så snart som mulig dersom betingelsene for dette er oppfylt». Forrige måned kunngjorde Spania, Irland, Slovakia og Malta i en felles uttalelse at de var klare til å anerkjenne en palestinsk stat.

Den norske avisen Störe understreket at den hilser det spanske initiativet velkommen. «Vi vil intensivere denne koordineringen i de kommende ukene,» sa han.


Krigen på Gazastripen ble utløst av Hamas» store angrep på Israel 7. oktober. Ifølge israelske rapporter ble rundt 1170 mennesker drept i angrepet og rundt 250 andre ble tatt som gisler på Gazastripen.Siden den gang har Israel utført massive militæraksjoner på Gazastripen. Ifølge det Hamas-kontrollerte helsedepartementet, som ikke kan verifiseres uavhengig, har mer enn 33 600 mennesker blitt drept så langt.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *