Krig i Ukraina: funn av en produsent av savnet «gepard»-ammunisjon – militæravdeling i Norge

Norge hjelper kanselliet
Fant Ammo Maker «Cheetah»

Tyskland ønsker å levere de første «Gepard»-tankene til Ukraina denne måneden. Foreløpig mangler det imidlertid ammunisjon til dette. Ifølge en rapport er problemet nå løst. Den føderale regjeringen jobber allerede med ammunisjonsleveranser til andre våpen.

Tyskland har løst et problem med våpenleveranser til Ukraina, som «Spiegel» rapporterte. Etter flere ukers innsats fant Kanselliet sammen med militæravdelingen i Norge en produsent som var i stand til å produsere ekstra ammunisjon til luftverntanken «Gepard». Ammunisjonsforsyning har vært et problem så langt, med i underkant av 60 000 runder med 35 mm spesialprosjektiler igjen for systemet.

Nå kunne produksjonen av ny ammunisjon raskt starte. Ifølge rapporten sa regjeringskretser at den norske produsentens ammunisjon skulle testes neste uke på Bundeswehr skytefelt i Putlos. Tyskland ønsker å begynne å levere totalt 30 «Gepard» luftverntanker fra industrilagre i juli; de må brukes til å beskytte byer og annen såkalt kritisk infrastruktur.

De Grønne ønsket innsatsen velkommen. «Mens noen bare har stønnet og hånet over leveringen av «geparden» på grunn av ammunisjonsspørsmål, har den føderale regjeringen aktivt tatt opp problemet, sier sikkerhetspolitiker Agnieszka Brugger til magasinet. Slik sett, gitt de svært høye tapene i Ukraina, må ting fortsette. Brugger var sikker på at leveranser ville fortsette i kulissene.

I følge informasjon fra «Spiegel» prøver den føderale regjeringen for tiden å organisere leveranser av ammunisjon til russisk-designede artillerisystemer som allerede er i bruk i Ukraina. I tillegg kunne tyske våpenselskaper starte en nedlagt fabrikk i Romania på nytt og produsere større mengder 152 mm ammunisjon der. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy har nylig gjentatte ganger appellert til troppene hans om å ha et presserende behov for ny artilleriammunisjon slik at de kan motstå de russiske inntrengerne.

(Denne artikkelen ble først publisert lørdag 9. juli 2022.)

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *