Krig i Ukraina: Russlands inntreden: Norge styrker regelverket

Norge har allerede gjort det vanskeligere å utstede visum til russiske statsborgere i 2022. Nå bør russere uten gyldig reisegrunn nektes innreise helt.

rød/dpa

23. mai 2024 – 10:52Innreisevilkårene for russiske statsborgere til Norge blir ytterligere skjerpet: Fra 29. mai blir russere som reiser i reiseliv eller andre ikke-essensielle formål utvist over yttergrensen når de skal inn i Norge, som det heter i en norsk regjeringserklæring torsdag. har blitt kalt. Innstrammingen gjelder både personer med visum utstedt av Norge og visum utstedt av andre Schengen-land.

– Beslutningen om å styrke innreisevilkårene er i tråd med Norges politikk om å forene seg sammen med sine allierte og partnere for å svare på Russlands ulovlige angrepskrig mot Ukraina, heter det fra justis- og offentlig sikkerhetsminister Emilie Enger Mehl utgivelse.

Moskva kritiserte Norges beslutning kraftig. – Avgjørelsene er selvfølgelig utelukkende diskriminerende, vi vil ikke godta noe slikt, sa Kreml-talsmann Dmitrij Peskov. En slik avgjørelse vil ikke gå ubesvart og vil ytterligere belaste det allerede anstrengte forholdet mellom de to landene, la han til.

Oslo hadde allerede i mai 2022 gjort det vanskeligere for russiske statsborgere å få visum på grunn av Russlands angrepskrig mot Ukraina. I tillegg er grensen allerede strengere kontrollert. Det vil være unntak fra den nye regelen, for eksempel for besøk hos nære familiemedlemmer som bor i Norge. Andre unntakstilfeller vil være russiske statsborgere som arbeider eller studerer i Norge eller andre Schengen-land.


Finland stengte grensen i april

Norge grenser til Russland i 198 kilometer helt i nord. Den eneste offisielle grenseposten er Storskog grensepost.Vår felles nabo Finland hadde allerede i april helt stengt hele grensen til Russland på ubestemt tid. I motsetning til Finland er ikke Norge medlem av EU. Det skandinaviske landet er imidlertid en del av Schengen-området, noe som betyr at russere tidligere kunne komme inn i området lengst nord.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *