Kryptovalutaer – undergangen til FTX-børsen. Trenger vi mer regulering og kontroll i kryptovalutaens verden?

Da Lehman Brothers kollapset, ristet hele den globale økonomien. Virkningen av konkursen til kryptovalutautveksling FTX på forbrukere vil være mindre, men det har allerede rystet det digitale aktivamarkedet. I dag antyder selv de største gigantene i blockchain-verdenen at det er behov for flere juridiske reguleringer i et miljø som er ment å forbli desentralisert.

Sammenbruddet av FTX-børsen – begynnelsen på kryptovaluta-krisen

Changpeng Zhao, administrerende direktør i Binance, verdens største kryptovalutabørs, er ikke i tvil. Fallet til FTX er begynnelsen på kryptovaluta-krisen og advarer om konsekvenser som kan sammenlignes med tiden da dette økonomi basert på tradisjonell valuta opplevd en å forminske utløst av kollapsen av Lehman Brothers bank i 2008. Changpeng Zhao advarer mot de gjennomgripende effektene av FTXs konkurs og påpeker at forbrukere de kan bli rystet av nyhetene, og selvtilliten kan bli rystet nok til å slå tilbake kryptovalutamarkedet med noen år. Noen analytikere rapporterer at digitale eiendeler, som utgjør 8 milliarder dollar, kan være i fare. Prisen på Bitcoin, den mest populære virtuelle valutaen i verden, falt til rundt 16 tusen dollar, mens den for noen dager siden var rundt 20 tusen. dollar. Bitcoin er også langt fra toppprisen, som ved utgangen av 2021 til og med var på 60 000 dollar.

Ved første øyekast er dette et slag for troverdigheten til hele kryptovalutasystemet. Ikke bare enkeltspillere har investert på FTX-børsen, men også finansinstitusjoner som har gitt kryptovalutaer en slags sikker oppførsel. – sier Marcin Wituś, styreleder i Geco Capital OU, selskapet administrere alternative fond, inkludert digitale eiendeler, og legger til: – Det er imidlertid også en fin tid for informasjon om hva kryptovalutaer egentlig er for å nå et bredere publikum, og for miljøet selv er det på tide å snakke om infrastrukturen og reguleringene til systemet. Implementer ideer som forbedres betydelig Sikkerhet investorer – understreker Wituś z Geco Capital organisasjonsenhet.

Det skal bemerkes at andre halvår i år er preget av betydelig aktivitet, spesielt fra finansinstitusjoner, i det teknologirelaterte markedet. blokkkjede. Barclays, en av Storbritannias største banker, kjøpte den handlinger hos Copper, som driver med investering i digitale eiendeler. Felix Capital, derimot, har samlet inn opptil 600 millioner dollar i neste finansieringsrunde, som vil bli brukt på å utvikle prosjekter og oppstartsbedrifter relatert til kryptovalutaer og andre Internett 3.0-teknologier. , og ytterligere 450 millioner dollar til dette formålet. vil bli tildelt av Variant kryptofond. Oppregningen av private enheter kan fortsette i det uendelige. Viktigere er at nasjonale myndigheter også investerer i blokkjedeverdenen. Dermed vil den sørkoreanske regjeringen bruke minst 180 millioner dollar på metaverse-løsninger i nær fremtid. Den norske sentralbanken vil gjerne benytte seg Ethereum (den nest største kryptovalutaen i verden) for å lage sin egen digitale valuta, og den europeiske sentralbanken vil sammen med Amazon og andre selskaper teste den digitale euroen. Central Bank of India begynner også å pilotere sin egen virtuelle valuta.

Blir det mer kontroll? Binance-grunnlegger: «Det er bra»

De nevnte eksemplene indikerer at utviklingen og investeringen i kryptovalutaer og deres derivater allerede er fast i hodet til de største aktørene i markedet. Bransjerepresentanter vurderer allerede hvordan de ikke skal miste denne interessen. Foreløpig peker de på hull i lovverket. Det er så interessant at hun er alene Teknologi blockchain ble til blant annet ut fra behovet for desentralisering etter kollapsen av banker som brukte tradisjonelle eiendeler. Grunnleggeren av Binance påpeker imidlertid selv at kryptoindustrien sannsynligvis vil komme under større regulatorisk gransking, med fokus på kapitalkrav og innskuddshåndtering. – Ærlig talt er det bra – understreket Changpeng Zhao på en konferanse i Indonesia.

Etter sammenbruddet av FTX ba Det hvite hus og mange amerikanske forståsegpåere om riktig regulering av kryptovalutaer. Senator Elizabeth Warren fra Det demokratiske partiet sa det Ikke sant Digital Assets Committee krever «mer aggressiv håndhevelse av relevante myndigheter og la til at den vil fortsette å presse Securities and Exchange Commission (SEC) for å «håndheve loven.»

– Folk vil ikke stoppe investere i kryptovalutaer. Spesielt de som allerede har tatt en leksjon og vet hva digitale eiendeler egentlig er og er klar over at blokkjedeteknologi i seg selv er den sikreste måten å sikre data oppfunnet av mennesket så langt. Profesjonelle vil vite hvordan de skal administrere, men de kjenner forviklingene og vet hvordan de skal navigere i markedet. Spesielt de som så vidt begynner å investere trenger rettslig beskyttelse. Kanskje det blir færre av dem i de kommende månedene, men det betyr ikke at vi kan la dem sluke dem – understreker Marcin Wituś, Med Geco Capital organisasjonsenhet.

Polen beskytter ikke investorer, og i Estland?

Hva er situasjonen i Polen? Kort sagt – feil. Det er ingen relevant regulering som fullt ut vil definere driftsrammene i kryptovalutamarkedet. Både for investorer og selskaper som ønsker å legge til digitale eiendeler i tilbudet sitt. Dermed potensialet investor den er nesten ubeskyttet.

Mye tyder på at først etter innføringen av EU-forordningen om markeder for kryptoaktiva (MiCA) vil det nasjonale finanstilsynet behandle dette temaet. I juni definerte EU-parlamentet imidlertid bare det første rammeverket for avtalen, og medlemslandene vil fortsatt diskutere detaljene. Selv etter vedtakelsen av loven vil det trolig være nødvendig med overgangsperioder for gjennomføringen av denne loven av nasjonale parlamenter. Faktisk vet vi ikke når vi vil lære de endelige reglene for hvordan vi oppretter og driver prosjekter som opererer innen digitale valutaer i EU og derfor i Polen. Imidlertid er ikke alle steder kryptovalutaer og andre digitale eiendeler et svart hull på lovgivningskartet.

Estland gjorde denne innsatsen for å skape et juridisk rammeverk for kryptovalutaprosjekter tidligere. Vi kan operere i dag og, basert på lisensen oppnådd der, tilby produktene våre i hele det europeiske økonomiske fellesskapet. Å få en lisens er underlagt mange krav, for eksempel når det gjelder kapital og organisasjon, men de er skrevet i form av passende rettsakter og prosessen med å få autorisasjon er gjennomsiktig, men tar også tid. I vårt tilfelle er det snart et år. Men regulering beskytter også forbrukere som investerer – sier Marcin Wituś Med Geco One OU, som har operert under en estisk lisens siden 2019.

Solid investeringsgrunnlag? Binance når ut

Det var alt for øyeblikket miljø cryptocurrency ønsker å rydde opp etter rotet skapt av FTX. Binance vurderte å overta den sviktende børsen og gi den likviditet. Etter en revisjon bestemte imidlertid den største kryptovaluta-institusjonen i verden å stoppe FTX-absorpsjonsoperasjonen. Dette betyr imidlertid ikke passivitet. Changpeng Zhao, grunnleggeren av Binance, kunngjorde at han og hans medarbeidere ønsker å opprette et fond for å hjelpe prosjekter som har solid fundament, men som har blitt rammet av en «likviditetskrise» i de siste hendelsene.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *