«Det er likevel sant at Bontonfilm ikke på noen måte forstyrret filmen og dens distribusjon. Filmen vil bli vist på tsjekkiske kinoer i samme form som den ble vist på norske kinoer,» bekreftet torsdag Lukáš Vedral på vegne av Bontonfilm. selskap.

Selv på kinoene våre vil publikum nyte godt av det som opprinnelig var i den norske filmen – i tillegg til den kjente Askepott-historien og et ekstra kyss. For ordens skyld, to av prinsens medhjelpere og venner, som han så elsket å stikke av ut i skogen med før studiene, vil ha ham helt til slutt (spilt av Jaroslav Drbohlav og Vítězslav Jandák).

Skuespiller Astrid S i eventyret Tre ønsker til Askepott.

Den norske Askepott blir uten mannskyss. Bontonfilm anklaget for sensur

For hva? Det var av ren glede at prinsen fant sin Askepott-tøffel og sin Askepott. Du trenger ikke lete etter noe annet bak dette.

Som tsjekkisk og norsk side bekreftet i en felles uttalelse, vil ikke det uskyldige kysset som vekker så mye entusiasme bli utarmet selv av seere fra Tyskland, Polen, Østerrike eller Slovakia. En nordisk hyllest til Vorlíčkas eventyr med tittelen Three Wishes for Askepott har premiere 23. desember.


Kilde: YouTube