Kystverket søker smarte tekniske løsninger for Stad skipstunnel – BusinessPortal Norge

Det tekniske utstyret inne i den planlagte Stad-sjøtunnelen skal være motstandsdyktig mot sjøvann, korrosjon og tåke. Kystverket ønsker før det offisielle anbudet å starte en dialog med interesserte bedrifter.©Kystverket/Snøhetta/Plomp

Oslo, 2. november 2022. Ved utgangen av januar 2023 har Kystverket Kystverket arrangere en konferanse for potensielle totalentreprenører for Stad skipstunnel. Kystverket ønsker i forkant av konferansen å komme i kontakt med tekniske systemleverandører som kan levere intelligente løsninger på funksjonalitet, tilgjengelighet og sist men ikke minst sikkerhet i tunnelen.

Kystverket vil tildele anleggsarbeidet for Stad sjøtunnel på grunnlag av konkurranseutsetting. En totalentreprise med fastpris skal være gjenstand for anbudskonkurranse, som tildeles etter konkurranse med forhandlinger. Mandatene forventes å bli offentliggjort i første halvdel av 2023.

Før konkurransen utlyses, ønsker Kystverket å kontakte interesserte bedrifter. – Vi gjør flere tiltak for å sikre at denne dialogen foregår så godt som mulig. Først planlegger vi en leverandørkonferanse på Gardermoen 31. januar neste år, med en-til-en møter de påfølgende dagene. Målet med konferansen er å forberede entreprenørmarkedet for konkurransen fremover, samtidig som det legges til rette for dialog om kontraktsstrategi og konkurransegrunnlag, sier Terje Skjeppestad, prosjektleder for Stad Skipstunnel.

Ytterligere informasjon om Leverandørkonferansen vil være tilgjengelig 15. november med publisering av invitasjonen doffindatabasen for offentlige anskaffelser i Norge.

Kystverket ønsker nå å komme i kontakt med innovative bedrifter og leverandører av tekniske systemer til bruk i sjøtunneler. For dersom ansvaret for de tekniske leveransene formelt faller til totalentreprenøren, ønsker City-prosjektet en direkte dialog med de mulige underentreprenørene. Målet er å finne ut hva markedet har å tilby av tjenester og produkter, men også å få tilbakemelding på de konkrete problemstillingene prosjektet må vurdere før det kunngjøres. «En maritim tunnel har aldri blitt bygget før. Og selv om vi er flinke til å drive tunnel i Norge, er dette en helt annen størrelse tunnel, bygget i et helt annet miljø enn det vi er vant til. Det tekniske utstyret skal tåle sjøvann, korrosjon, tåke – ja, helt andre forhold enn i en vanlig veitunnel, fortsetter Skjeppestad. Konkret forventer Kystverket bidrag av produkter og tjenester knyttet til forsvars- og inngangskonstruksjoner, katodiske beskyttelsessystemer eller lys-, lyd- og miljøanalyser i tunnelområdet.

De tekniske systemene har stor betydning for funksjonalitet, tilgjengelighet og fremfor alt sikkerheten i tunnelen. Det er derfor viktig å forstå hvordan den tekniske kunnskapen i markedet kan brukes på best mulig måte, ifølge en pressemelding fra Kystverket.

«Vi vil derfor oppfordre leverandører som har erfaring med planlegging og installasjon av teknisk utstyr i vei- og jernbanetunneler om å ta kontakt med prosjektet på [email protected], men også andre bedrifter som også ønsker å ha innovative og robuste løsninger . Vi vil følge opp alle forespørsler og vurdere hvordan vi best kan bruke tilbakemeldinger i prosjektforberedelsen. Vi vil sørge for at vi har det nyeste og beste utstyret, sier prosjektleder Terje Skjeppestad.

© Foto: Kystverket

Ta kontakt med:
Terje Skjeppestad, prosjektleder for Stad maritime tunnel
Moldefjorden, Stad kommune.
[email protected].

Tror du at…? her mer informasjon om Stad sjøtunnel.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *