Langrenn – En flott festivalhelg: Livigno er klar for verdenscupen i langrenn – Fondo Italia

Vi er her nå, Livigno-scenen Verdensmesterskap nærmer seg raskt og feriestedet forbereder seg på å oppleve en uforglemmelig helg dedikert til flott sport, underholdning og alpinkultur. Den mest etterlengtede utnevnelsen kommer etter en voldsom Tour de Ski, som nok en gang bekreftet nordmannens utrolige talent. Johannes Høsflot Klaebo nå med sin tredje suksess etter 2019 og 2022. En formidabel test for den flerfoldige olympiske mesteren, som etter 6 seire av 7 planlagte løp presenterer seg som den absolutte favoritten i Livigno. For kvinner, derimot, er de første store profesjonelle suksessene i horisonten. Frida KarlsenDen 1999-fødte svensken, også ventet neste helg, klarte å avverge finnens comeback med en hjerteskjærende finale. Kertu Niskanen.

Mange store navn har allerede slått seg ned her Livignoå teste vannet i et konkurransefelt som begynner å ta form og ser ut som det ble bygget ad hoc for å sikre to løp fulle av moro og kanskje til og med overraskelser. Forhåpentligvis er det italienske flagget blant dem, takket være et blått lag som kom veldig bra gjennom Tour de Ski og er klare til å si sin mening om snøen på hjemmebane. I tillegg til den vanlige uunngåelige Federico Pellegrino, for tiden tredje i general- og sprintklassifiseringen og en stor kjenner av Livigno-snøen, er sensasjonene også gode for Francesco De Fabiani, som gjenvant pallen i Val di Fiemme, og for Simone Mocellini, en sterk klatrer og sprintspesialist, som Chicco.

18 nasjoner vil være representert i løpet av de to dagene i Livigno, som byr på dobbeltmøte: individuell sprint lørdag og lagsprint søndag. Sverige, Storbritannia, Latvia, Brasil, Tyskland, Polen, Østerrike, Frankrike, Slovenia, Estland, Tsjekkia, Sveits, USA, Norge, Serbia, Thailand og Makedonia vil sikre en stor og variert tilstedeværelse av supportere som sammen med varmen fra Italiensk jubel, gjør Livigno til scenen for en ekte sportsfeiring. Og nettopp derfor forbereder byen seg på å ønske idrettsutøvere og entusiaster fra hele verden velkommen med et innholdsrikt og kvalitetsmessig program som vil følge idrettsarrangementet.

Fokuser derfor på åpningen av møtet som er planlagt til fredag ​​20. januar med den tradisjonelle paraden av idrettsutøvere i senterets gater. Planlagt avgang fra COOP i Via dala Gesa kl. 18.00 for en glamorøs spasertur gjennom hjertet av byen, som avsluttes på Piazza del Comune, noe som umiddelbart gjør publikums entusiasme kjent for de tilstedeværende mesterne. Etter mottakelsene av institusjonene, presentasjonen av idrettsutøverne og maskoten Livigno, ventet rundt kl. 18.30. Til slutt, en storslått finale med Mat og drikke på Piazza del Comune og levende musikk, som også vil akkompagnere lørdag kveld og gjøre den første etappen av langrenns-VM virkelig unikt i Livignos historie.

På den annen side er det i løpet av de to konkurransedagene et utstillingsområde i nærheten av konkurransefeltet, åpent fra 10.30 til 15.00, med musikalsk underholdning fra Radio 105 og et rikt mat- og drikketilbud.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *