Latvia vil boikotte kongressen til Det internasjonale gymnastikkforbundet hvis representanter fra Russland og Hviterussland deltar på den

I slutten av juli kunngjorde FIG at de ville søke et nytt sted for kongressen etter at Norge nektet å være vertskap for representanter eller delegasjoner fra Russland eller Hviterussland, etter anbefalinger fra Norges olympiske og paralympiske komité og det norske kulturdepartementet. Når kongressen som skal holdes i Istanbul 11. og 12. november nærmer seg, har flere land allerede varslet at de vil boikotte den dersom det kommer delegater fra Russland og Hviterussland.

Som Prokofieva sa, ble beslutningen om ikke å delta i kongressen tatt sammen med presidenten for LVF, Jevgenia Sapronenko.

«Vi kan ikke delta i en slik situasjon – loven må overholdes, fordi vi mottar midler over statsbudsjettet. Det vil være bedre for vårt forbund. Det må også tas i betraktning at de baltiske landenes olympiske komiteer har signert en samarbeidsavtale, vi ønsker ikke å gå inn på en slags svarteliste. Vi støtter ikke krigen, dette er også en solidaritetsgest med Ukraina. Ingen skal representere Latvia med stemmerett Hvis noen ønsker å gå individuelt, de kan, men vi vil ikke sende noen, sier Prokofieva til avisen.

Allerede i mars forbød FIG idrettsutøvere fra Russland og Hviterussland å delta i konkurransene deres, men offisielle representanter fra begge land kan fortsatt delta i alle arrangementer.

Nellie Kim fra Hviterussland er en av FIGs visepresidenter og Vasiliy Titov fra Russland er styremedlem. I tillegg jobber andre representanter for disse landene i flere FIG-komiteer.

Som nevnt invaderte russiske tropper åpenlyst Ukraina i februar, startet en krig og utførte utallige terrorangrep mot sivile. Siden den gang har tusenvis av mennesker mistet livet i Ukraina og flere millioner ukrainere har blitt tvunget på flukt.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *