Latvisk akesportslag ser frem til sesongens første treningsleir i Norge / Artikkel

På Lillehammer-banen gjorde utøverne sine første trekk på isen og fikk tilbake kjøresansene etter den fysiske forberedelsen til sommeren. I løpet av treningsleiren gjennomførte utøverne 25 turer hver. Sammen med banetrening fortsatte lugerne å jobbe med å forbedre sin fysiske tilstand.

Landslagsluge Kandija Aparjode beskrev leiren som en suksess, og utøverne ble til og med overrasket over at etter bare noen få turer ble kjørefølelsen gjenvunnet ganske raskt. Aparjode påpekte at leiren er svært nyttig og nødvendig fordi EM skal arrangeres der denne sesongen.

«Jeg følte at det ikke var noen sommerferie i det hele tatt. Alle løpene var virkelig vellykkede for meg bortsett fra ett der ingenting skjedde, men de andre løpene var veldig gode og ganske stabile,» sa Aparjodi som sitert av LKSF. «Jeg er veldig fornøyd med stabiliteten. Jeg likte banen, den var også i god stand. Jeg kunne nyte både den raskere og langsommere isen. Når vi kommer tilbake til Norge for mesterskapet fra Europa, vil banen bli en litt annerledes», blir det kaldere, og isen med det også hardere, noen nyanser vil være annerledes. Denne leiren var definitivt fordelaktig, da den også ga fart til verdenscupsesongen. Ved siden av alt vil det foregå fysisk trening, så det blir garantert vekst i både kondisjon og starthastighet.»

Latvisk landslagstrener Daniels Fogelis føler også at det gikk veldig bra på første is og enda bedre enn forventet. Alle de unge utøverne forsto raskt banen og de gode linjene på den. Fogelis er ikke i tvil om at utøverne definitivt vil være klare for sesongen.

Lugers starter verdenscupsesongen den første helgen i desember i Eagles, Østerrike, etterfulgt av stopp i Canada og USA frem til nyttår.VM gjenopptas med fjerde etappe i begynnelsen av januar i Sigulda.

Skrivefeil?

Marker teksten og trykk Ctrl+Enterå sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

Marker teksten og trykk Rapporter en feil knapper for å sende tekstfragmentet som skal rettes til redaktøren!

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *