Lawsons fjerde triumf og Fittipaldis store kollisjon med Daruvala

F2 i Abu Dhabi – sprint

Liam Lawson åpnet årets siste F2-helg med sin fjerde seier for sesongen. Den andre Verschoor og den tredje Drugovich tok pallen med seg. Løpet ble avbrutt av et rødt flagg i starten etter en stor kollisjon mellom Fittipaldi og Daruvala.

Etter å ha satt de raskeste ti i kvalifiseringen startet Verschoor sprintløpet først. Den andre stillingen tilhørte Lawson. Den tredje var Cordeel, den fjerde Hauger, den femte Sargeant, den sjette Doohan, den syvende Drugovich, den åttende Pourchaire, den niende Nissany, den tiende Iwasa, den ellevte Armstrong, den tolvte Daruvala, den trettende Fittipaldi, den fjortende Vips, femtende Vesti, sekstende Correa, syttende Boschung, attende Maloney, nittende. Caldwell, den tjuende Novalak, den tjueførste Calderón og den tjueandre Sato.

Det var Correas første F2-start siden en alvorlig ulykke på Spa-Francorchamps-banen i 2019. Amerikaneren, som har tilbrakt de to siste sesongene i F3, startet for Van Amersfoort-laget i stedet av Beckman. Maloney var også et nytt ansikt i startfeltet. Årets F3-toer erstattet Williams på Trident, som bestemte seg for å avslutte F2 før årets siste begivenhet.

Boschung skulle opprinnelig starte som fjortende. Det var i denne stillingen han fullførte kvalifiseringen. Men sveitserne påla Abu Dhabi en treplassersstraff for kollisjonen ved Monza.

Verschoor beholdt førsteplassen etter start. Lawson forble på andreplass og Cordeel tok tredjeplass. Men rytterne konkurrerte ikke særlig lenge. I det tredje hjørnet var det en hendelse mellom Fittipaldi og Daruvala, hvorpå de to braste hardt inn i bommen. Mens Fittipaldi raskt hoppet ut av bilen og kjørte uskadd fra hendelsen, ble Daruvala til å begynne med igjen i bilen og røde flagg ble heist. Men etter hvert kom også den indiske sjåføren ut og så ut til å ha det bra.

255582

Enzo Fittipaldis løp var kortvarig. Foto: Charouz Race System

Etter ca. 20 minutter var barrieren reparert og en omstart var nært forestående. Bilene kom tilbake til banen klokken 16.57 lokal tid. Rekkefølgen før omstart var Verschoor, Lawson, Cordeel, Hauger, Drugovich, Sargeant, Doohan, Nissany, Pourchaire, Armstrong som rundet topp ti.

Verschoor tok seg av omstarten. Lawson forble nummer to og Cordeel tredje. Vi kunne se den første kampen ved omgang seks, hvor Doohan prøvde å ta sjetteplass fra Sargeant. Amerikaneren, som må ende på sjetteplass i det generelle klassementet for å få superlisens, forsvarte seg mot Virtuosi-føreren.

Men selv Verschoor kunne ikke være rolig. Selv om Trident-piloten forblir først, er hans forfølger Lawson bak ham med et tap på mindre enn et sekund. Red Bull junior satte til og med den raskeste runden. Cordeel var heller ikke langt bak paret.

Ved runde fem lette Cordeel allerede etter en måte å komme foran Lawson. I det åpne hjørnet signaliserte belgieren et angrep. Så langt har han imidlertid ikke funnet noen oppskrift på Lawson.

Fra en ledende gruppe på tre medlemmer ble det etter hvert en gruppe på to medlemmer. Verschoor og Lawson brøt fra Cordeel. Red Bull-junioren tapte fortsatt mindre enn et sekund til Verschoor og gikk litt raskere.

Lawson jaget Verschoor lenge, men på tiende runde ble det endelig angrep. Carlin-føreren kjørte forbi nederlenderen ved sjette sving. På neste rettlinje hadde Verschoor DRS-systemet til disposisjon og prøvde å komme tilbake foran Lawson, men Lawson tok ham.

255587

Logan Sargeant kjemper om en superlisens denne helgen. Foto: Pug

Verschoors tap for Lawson var ikke mer enn et sekund selv i de påfølgende rundene. Sargeant fortsetter å komme under press fra Doohan på sjetteplass.

Med syv runder igjen så ting veldig bra ut for Lawson. Han var foran Verschoor med mer enn ett sekund. Selv nederlenderen hadde en komfortabel ledelse over andreplassen. Cordeel tapte allerede to sekunder.

Cordele kranglet. Drugovich var i ferd med å nærme seg Haugers fjerdeplass. Med seks runder igjen klarte årets mester Prema-rytteren.

Selv om det i utgangspunktet virket som om tredjeplassen allerede var avgjort, var det motsatte tilfellet. Drugovich dro Cordeel med sprang og tre runder før slutt var han allerede nær belgieren.

På runde 21 bremset Cordeel inn i sving fem. Så det var en barnelek for Drugovich å komme seg foran ham på neste rette.

Cordeels kollaps fortsatte. På nest siste runde ble han forbigått av en nordmann ved sjette sving. Men Premy-sjåføren gikk så av banen og måtte gi Cordeel tilbake posisjonen sin.

255599

Dennis Hauger vant bare fjerde plassering helt på slutten. Foto: FIA Formel 2

Det var en kollisjon på de bakre stengene. Det fant sted mellom Correa og lør. Den amerikanske returen angrep Virtuosi-rytteren og etter kontakt løp de begge av banen.

Men da hadde Lawson krysset målstreken og tjent sin fjerde seier for sesongen. Verschoor ble nummer to og Drugovich tredje. Cordeel tapte til slutt for Hauger på siste runde og endte bare på femteplass.


MR. rytter mannskap motor tid/avstand halsbånd poeng
1. Liam Lawson Mops mecachrome 23 10+1
2. Richard Verschoor Trident mecachrome +7 900 23 8
3. Felipe Drugovitch MP Motorsport mecachrome +8 800 23 6
4. Denis Hauger Prema mecachrome +14 900 23 5
5. Amaury Cordel Van Amersfoort-løpet mecachrome +15 400 23 4
6. Logan Sargeant Mops mecachrome +15 900 23 3
syv. Jack Doohan Virtuoser mecachrome +16 500 23 2
8. Roy Nissans DAMS mecachrome +17 300 23 1
9. Theo Pourchaire Grand Prix of the Arts mecachrome +17 500 23 0
ti. Marcus Armstrong Skudd mecachrome +17 900 23 0
11. Frederic Vesti Grand Prix of the Arts mecachrome +19 200 23 0
12. Jüri Vips Skudd mecachrome +22 000 23 0
1. 3. Ajuma Iwasa DAMS mecachrome +24 100 23 0+2
14. Clement Novalak MP Motorsport mecachrome +27 000 23 0
15. Juan-Manuel Correa Van Amersfoort-løpet mecachrome +33 100 23 0
16. Zane Maloney Trident mecachrome +33 800 23 0
17. Olivier Caldwell Enger mecachrome +34 000 23 0
18. Ralph Boschung Enger mecachrome +36 400 23 0
19. Marin Sato Virtuoser mecachrome +58 700 23 0
20. Tatiana Calderon Charouz løpssystem mecachrome +1’14 800 23 0
DNF Jehan Daruvala Prema mecachrome 0 0
DNF Enzo Fittipaldi Charouz løpssystem mecachrome 0 0

Kilde: Redaktørens egen rapport, åpningsbilde: FIA Formel 2

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *