Les Bleues mot Norge i semifinalen

I kjølvannet av suksessen mot Tyskland, har Les Bleues klart påtvingt seg selv, med et fornyet lag, denne onsdagen mot Spania (36-23). De møter Norge fredag ​​til semifinale i konkurransen.

En stor klassiker: de franske håndballspillerne arvet, i semifinalen i EM som finner sted denne fredagen, sine norske rivaler, temmet av danskene (31-20) onsdag i Ljubljana under hovedrundens siste dag. .

En nyinnspilling av EM 2020 og VM 2021-finalene venter de franske olympiske mesterne mot deres doble bødler. I den andre semifinalen skal Danmark og Montenegro kjempe om andreplassen i finalen.

seks av seks

I mellomtiden, allerede kvalifisert og sikret førsteplassen i sin gruppe, utvidet Les Bleues sin uovervinnelighet i dette EM ved å dominere Spania (36-23) i Skopje.

Et møte mot en Roja som allerede er eliminert, uten den minste innsats. Hvis ikke for å bevise høydene der Blues svever, som har fløyet over sine seks kamper i turneringen, hvor de fortsatt ikke har blitt gjennomført. Interessen var heller på den skandinaviske ansikt til ansikt nesten tusen kilometer unna, i Ljubljana.

Som han hadde annonsert, nølte ikke Olivier Krumbholz med å bevare sine tre mest ettertraktede spillere siden starten av turneringen: pivot Pauletta Foppa, målvakt Cléopâtre Darleux og bakre Laura Flippes, samt kantspiller Alicia Toublanc.

Motsatt lanserte han tredjekeeper Camille Sinceet og den unge midtbanehalvdelen Léna Grandveau (19), som spilte hver sine første minutter i en stor internasjonal turnering. Spillere som er mindre etterspurte grep også sjansen, som Tamara Horacek (5 mål på 7 skudd) eller Océane Sercien-Ugolin (6/5).

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *