Les livebloggen om krigen i Ukraina fra fredag ​​29. september her

For å markere førsteårsdagen for den ulovlige annekteringen av fire ukrainske provinser, arrangerer Kreml en serie konserter på Den røde plass i hovedstaden Moskva. Forestillingene starter klokken 16.30 nederlandsk tid, inkludert russiske artister som Dima Bilan, Sergei Lazarev og den ultranasjonalistiske Shaman. Singer-songwriteren Shaman siterer blant annet i sangene sine Kampen min av Adolf Hitler.

Propagandamøtet, under temaet «ett land, en familie, ett Russland», finner sted nøyaktig ett år etter de ulovlige folkeavstemningene som ble holdt i de ukrainske provinsene Kherson, Zaporizhia, Donetsk og Luhansk. Valget var ikke gratis, og det er svært usannsynlig at et flertall av ukrainere i provinsene faktisk godtok annekteringen, som ikke er anerkjent av det internasjonale samfunnet.

Den russiske hæren kontrollerer ikke noen av regionene fullt ut og har til og med tapt terreng i Zaporizja og Donetsk på grunn av den ukrainske motoffensiven. Vladimir Putin fortsetter imidlertid å presentere denne ulovlige annekteringen for det russiske folket som en suksess. I går erklærte den russiske presidenten 30. september, dagen den ulovlige annekteringen ble undertegnet, «Enhetsdagen».

Dylan van Bekkum

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *