Levits: Saeimas beslutning om å bytte til kun latvisk utdanning vil ha stor innvirkning i fremtiden

Som Elīna Kres, kommunikasjonsspesialist ved mediesenteret til statspresidentens kanselli, har antydet, etter presidentens mening, er dette en viktig reform som vil tillate både å forene det latviske samfunnet og gjøre Latvia mer latvisk.

Levits understreker også at det forventes en ny regjering, som må være en reformregjering. Latvias nasjonale økonomi bør vokse raskere og nasjonens velferd bør vokse raskere. Derfor må samarbeidet med diasporaen bli enda tettere og mer intenst, understreker landets førstemann.

«Latvia trenger raskt smarte mennesker med vestlig tenkning. Latvias gjennombrudd innen utdanning, økonomi og andre felt kan ikke skje uten deres involvering i endringsprosessene,» sa tjenestemannen. Presidenten i en velkomstmelding til latviere som bor i utlandet, og oppfordrer dem til å slå seg sammen for å reformere Latvia. , fordi felles arbeid og uselvisk innsats vil tillate Latvia å eksistere som et utviklet, latvisk og moderne europeisk land.

Som bemerket av representanten for presidentens kontor, under Patriots» Week, feires 104-årsjubileet for proklamasjonen av Latvia sammen av latviske innbyggere som bor i forskjellige tidssoner.

I følge opplysninger gitt av Utenriksdepartementet har jubileet til Latvia allerede blitt feiret denne uken i flere land – Belgia, Polen og Storbritannia, hvor landsmenn har samlet seg, hvor feiringen fortsetter 19. november i «Straumēnos».

Til ære for nasjonaldagen, i dag, 17. november, vil også latviere samles i Canberra, Australia. «Balta»-koret vil by på en spesiell feststemning til landsmennene. Helligdagsmøter for latviere er også planlagt andre steder i Australia – 18. november i Sydney, 19. november i Perth og Melbourne, 20. november i Adelaide og 26. november i Brisbane.

Latviere bosatt i Ungarn vil også samles i Budapest i dag, 17. november, i nasjonaldagens ånd.

Seremonier organisert av diasporaen eller ambassadene, hvor presidentens salutt også vil bli hørt på den latviske nasjonaldagen, vil også finne sted i USA, Østerrike, Brasil, Tsjekkia, Egypt, Frankrike, Italia, Japan, Canada og Norge. , Sveits, Tyrkia, Tyskland, Sverige, Usbekistan og andre steder.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *