LIVE – Energikrise: gasseksport fra Frankrike til Tyskland fra «midten av oktober»

OM C. GALTIER PÅ TGV: «DET ER SKAMMELIG», FUSTIGE F. ROUSSEL

Mandag, på en pressekonferanse, spøkte Paris Saint-Germain-trener Christophe Galtier med forslaget fra direktøren for TGV-Intercités, Alain Krakovitch, som inviterte ham til å bruke toget i stedet for flyet etter en tur i et privat jetfly for spillerne. å nå Nantes fra Paris.

«Det er skammelig, det er nedlatende. Du kan ikke be det franske folket, hele nasjonen, om å gjøre en innsats og samtidig ha en førsteklasses som fortsetter å gjøre narr av bevegelsene deres. De bor på en annen planet. , men det er bare én», ble han irritert og sammenlignet disse spillerne med milliardærer som lånte private jetfly.

«Regjeringen ville ha bedt SNCF om å redusere togtilbudet for å redusere energiregningen, vi går imot det som må gjøres. Vi må gjøre alt for å få franskmennene til å foretrekke toget», la den kommunistiske nestlederen til. , selv om regjeringen har avvist at antall tog vil synke. Fabien Roussel ba om et «gratis transportkort for ansatte, pensjonister, unge mennesker, studenter, jobbsøkere, for å få tilgang til TER, metro, rene busser i hele Frankrike og to TGV-turer».

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *