LIVE – Krig i Ukraina: Vladimir Putin fordømmer NATOs «keiserlige ambisjoner»

MACRON SNAKKET MED ERDOGAN

Republikkens president snakket med presidenten for republikken Tyrkia, Mr. Recep Tayyip ERDOGAN, onsdag 29. juni 2022 i Madrid på sidelinjen av NATO-toppmøtet.

Spesielt diskuterte de eksport av ukrainsk korn, avgjørende for global matsikkerhet og stadig mer presserende ettersom neste innhøsting vil kreve ukrainsk lagringskapasitet, som allerede er mettet.

Republikkens president bekreftet på nytt sin støtte til FNs generalsekretærs innsats for å gjenopprette en eksportkorridor i Svartehavet, og spurte president Erdogan om de siste tyrkisk-russiske diskusjonene om dette emnet. De to lederne sa at de ønsket å fortsette sin koordinering, i samarbeid med FN, for å oppnå betingelser for å sikre sikkerheten til havnen i Odessa og maritime konvoier. De gjentok også sin støtte til europeiske «solidaritetsruter», slik at deler av avlingen kan tas ut med vei, jernbane og elv.

De to statsoverhodene snakket også om Finlands og Sveriges inntreden i NATO, og tok opp de andre spørsmålene ved NATO-toppmøtet, spesielt styrkingen av Alliansens posisjon på dens østlige flanke, og vedtakelsen av det nye strategiske konseptet. De understreket begge viktigheten av å vise et budskap om enhet og styrke, i møte med forstyrrelsen av den europeiske sikkerhetsordenen forårsaket av russisk aggresjon.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *