Live ticker fra Ukraina: EU-statene er enige om planen om å bruke russiske midler

Den føderale regjeringen ser en innledende bevegelse i kansler Olaf Scholz» innsats for å overtale EU-partnere til å gi mer militærhjelp til Ukraina.. – Følelsen er at dette har fått noen regjeringer i andre europeiske land til å tenke – og kanskje revurdere hva annet de har, sa regjeringens talsmann Steffen Hebestreit i Berlin mandag, og refererte til en rekke samtaler Scholz hadde med EU. partnerne.

Kansleren understreket først søndag at det var umulig for Tyskland å gi mer enn halvparten av all europeernes militærhjelp. Militær bistand vil også være tema på det spesielle EU-toppmøtet i Brussel torsdag.

«Det er klart at vi for øyeblikket må posisjonere oss massivt i Europa slik at vi kan fortsette å kraftig støtte Ukraina, uavhengig av utviklingen utenfor Europa,» sa talspersonen, og hentydet til USAs president Joe Bidens problemer med hans milliard-dollar militære. program for Ukraina gjennom den amerikanske kongressen.

Det er frykt for at Donald Trump vil avslutte bistanden til Ukraina dersom han vinner presidentvalget. Men kansleren er helt overbevist om at Biden har «en god sjanse til å bli gjenvalgt», sa regjeringens talsperson.

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj understreket søndag at han håpet at Tyskland ville bli enda mer involvert i kampen mot Russland i tilfelle USA trekker seg – for eksempel etter en mulig valgseier av Trump. «Jeg ville virkelig likt det,» sa Zelenskyj på ARD.

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *