Louis van Gaal har kreft. Europas største klubber har vist sin støtte til ham – fotball

Van Gaal, 70, innrømmet på en av de nederlandske sendingene på søndag at han så langt hadde skjult helseproblemene sine for spillere. «Jeg ville ikke fortelle dem fordi det kan påvirke prestasjonene deres på banen,» sa nederlenderen. Han la til at han måtte gå til sykehuset om natten flere ganger under treningsleirer før kampen og gjøre det på en måte som ikke ville vekke mistanke om anklagene hans.

Han ble støttet av hele Europatoppen

Nå som sykdommen ikke lenger er en hemmelighet, har mange støtteord strømmet inn for ham. Varme ord mot van Gaal har blitt adressert blant annet av Manchester United, Barcelona og Bayern München, hvor han jobbet, men også av Real Madrid.

«Alle i Manchester United støtter vår tidligere manager Louis van Gaal i hans kamp mot kreft. Vi sender deg styrke og mot, Louis,» heter det i de røde djevlenes profil.

«Våre tanker og bønner går til tidligere manager Louis van Gaal som har blitt diagnostisert med prostatakreft. Hold deg sterk Louis og bli frisk snart,» skrev Barcelona.

«Bayern München ønsker deres tidligere trener Louis van Gaal mye styrke i kampen mot kreft. Han har en sterk personlighet. Alt godt og en rask bedring,» skrev Bayern.

«Real Madrid sender sin støtte til den nederlandske treneren Louis van Gaal. Styrken han alltid har vist i møte med utfordringer vil hjelpe ham å overvinne disse motgangene,» heter det i meldingen fra en Real Madrid-konto der van Gaal leser. aldri fungerte.

«Kong Louis», skrev AZ Alkmaars profil.

Den offisielle beretningen fra det nederlandske landslaget viste støtte uten ord. Der ble det kun lagt ut et bilde av treneren, merket med oransje hjerte.

«På vegne av det europeiske fotballsamfunnet sender vi våre beste ønsker til Louis van Gaal, som har annonsert at han kjemper mot prostatakreft. Vi er alle med deg, Louis,» la profilen til. UEFA.

Nederlenderen ble også støttet av Sparta Rotterdam og belgiske Royal Antwerp. Oppmuntrende bidrag dukket også opp på profilene til Gary Lineker, Marcus Rashford og Chris Smalling.

Louis van Gaal – figur og suksess

I løpet av en trenerkarriere som strekker seg over nesten 40 år, trente van Gaal blant andre Ajax Amsterdam, Barcelona, ​​​​Bayern München og Manchester United. Han lyktes i alle klubber. Først og fremst med Ajax, som han – i tillegg til hjemlige trofeer – blant annet la til Champions League-cupen.

Nederland møter Ecuador og Senegal i gruppe A i Qatar-VM, som starter 21. november.

Kilde: Getty Images Louis van Gaal har en innholdsrik CV

Forfatter: pqv/po
/ /
Kilde: eurosport.pl

cristiano mbappe

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *